Özgür Demirtaş’tan korkutan açıklama

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, ekonominin mevcut durumunu değerlendirerek geleceğe dair karamsar senaryolar öngördü. Demirtaş, alım gücündeki düşüşün ve ekonomik belirsizliklerin arttığını vurgulayarak, sene sonuna kadar daha kötü bir ekonomik tablo beklediğini ifade etti. Dar gelirli kesimin zor durumda olduğunu vurgulayan Demirtaş, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Çok daha kötüsü gerçekleşecek!" uyarısında bulundu.
Afife Kaya
|
26 Mayıs 2024, Pazar - 00:29
Özgür Demirtaş’tan korkutan açıklama

Ülkenin önde gelen ekonomi uzmanlarından Prof. Dr. Özgür Demirtaş, son dönemde artan ekonomik belirsizliklerle ilgili çarpıcı bir açıklamada bulundu. Sabancı Üniversitesi Finans Kürsüsü Başkanı olan Demirtaş, ekonominin mevcut durumunu değerlendirirken geleceğe dair karamsar senaryolar öngördü.

Özgür Demirtaş, ekonominin önümüzdeki aylarda daha da kötüleşeceğini ve iyileşmenin uzun vadede gerçekleşeceğini ifade etti. Yaptığı açıklamada, alım gücünün ciddi şekilde düştüğünü belirten Demirtaş, özellikle dar gelirli kesimin zor durumda olduğunu vurguladı. Sosyal medya hesabı aracılığıyla yapılan açıklamada, "Çok daha kötüsü gerçekleşecek!" ifadesine yer veren Demirtaş, vatandaşları endişelendirdi.

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, alım gücündeki düşüşe dikkat çekerek, pahalılığın artmasıyla birlikte dar gelirli kesimin daha da zor duruma düşeceğini belirtti. "Maalesef size iyi haber veremiyorum" diyen Demirtaş, sene sonuna kadar ekonomik durumun daha da kötüleşeceği uyarısında bulundu.

Özgür Demirtaş'ın açıklamalarında, "Alım gücü feci derecede düştü. Dar gelirli can çekişiyor. Maalesef size iyi haber veremiyorum: Sene sonuna kadar ÇOK daha kötüsü gerçekleşecek. Alım gücünüz iyice düşecek. Pahalılığa inanamayacaksınız. Ben ülkemi 10 YIL önce uyardım. DEFALARCA uyardım. Hepsi gerçek oldu" ifadeleri dikkat çekti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2140245/ozgur-demirtastan-korkutan-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.