Garry Rodrigues kimdir?

Süper Lig takımı Ankaragücü'nde kanat oyuncusu olarak oynayan profesyonel futbolcu Garry Rodrigues kimdir?
Canan Salman
|
26 Mayıs 2024, Pazar - 15:10
Garry Rodrigues kimdir?

Garry Mendes Rodrigues, 27 Kasım 1990 doğumlu bir profesyonel futbolcudur ve Süper Lig takımlarından Ankaragücü'nde kanat oyuncusu olarak görev yapmaktadır. Hollanda doğumlu olan Rodrigues, Fildişi Sahili milli takımında da forma giymektedir.

Kariyeri Gençlik yıllarında Rodrigues, Feyenoord ve Portekiz'in Real Sport Clube takımlarında oynamıştır. Rodrigues, Eredivisie takımlarından ADO Den Haag'a 16 Mayıs 2012'de amatör FC Boshuizen'den transfer olmuş ve 1+1 yıllık bir sözleşme imzalamıştır. Temmuz ayında ise Eerste Divisie takımlarından Dordrecht'e kiralanmıştır.

Levski Sofia 11 Şubat 2013'te Rodrigues, Bulgaristan ekibi Levski Sofia ile iki buçuk yıllık bir sözleşme imzalamıştır. Levski formasıyla ilk maçına 3 Mart'ta çıkmış ve 13 Mart'ta Bulgaristan Kupası çeyrek final ilk maçında ilk golünü atmıştır.

Elche 27 Ocak 2014'te Rodrigues, La Liga takımlarından Elche CF'ye Promoesport  aracılığıyla altı aylık bir kiralık dönem için transfer olmuştur. Rodrigues, La Liga'daki ilk golünü 3 Mayıs'ta Málaga CF'ye karşı atmıştır.

PAOK 4 Ağustos 2015'te Rodrigues, Yunanistan ekibi PAOK ile üç yıllık bir sözleşme imzalamıştır.

Galatasaray 9 Ocak 2017'de Rodrigues, PAOK'tan Galatasaray'a €3.7m karşılığında transfer olmuştur. Rodrigues, Galatasaray ile 2021 yazına kadar sözleşme imzalamıştır.

Al-Ittihad 6 Ocak 2019'da Rodrigues, Suudi Arabistan'ın Al-Ittihad kulübüne €9m karşılığında transfer olmuştur.

Fenerbahçe 13 Temmuz 2019'da Rodrigues, Al-Ittihad'dan Fenerbahçe'ye iki yıllık kiralık olarak transfer olmuştur.

Olympiacos 18 Eylül 2021'de Olympiacos F.C., Rodrigues'in üç yıllık bir sözleşmeyle €1 milyon yıllık ücret karşılığında transferini duyurmuştur.

Ankaragücü 19 Ağustos 2023'te Rodrigues, Süper Lig kulübü Ankaragücü ile iki yıllık bir sözleşme imzalamıştır.

Milli Takım Kariyeri Rodrigues, ilk milli takım çağrısını Ağustos 2013'te Gabon ile oynanan hazırlık maçı için almıştır. Rodrigues, milli formayla ilk golünü 2015 Afrika Uluslar Kupası'na katılma başarısını taşıyan Nijer'e karşı atmıştır. Rodrigues, 2021 Afrika Uluslar Kupası'nda Cape Verde milli takımı kadrosunda yer almış ve takımının çeyrek finale yükselmesini sağlayan Kamerun ile oynanan maçta takımına eşitlik getiren golü atmıştır.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2140346/garry-rodrigues-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.