Dev pakete 2 banka daha katıldı

Ankara Masası
|
02 Haziran 2020, Salı - 11:25
Dev pakete 2 banka daha katıldı

Türkiye tarihinin en kapsamlı kredi paketine 2 yeni banka daha katıldı. Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım bankaları da kamu bankalarıyla aynı koşullarla konut, taşıt, tatil ve sosyal destek kredileri verecek.

Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım'dan yapılan ortak açıklamaya göre, söz konusu finansman paketleri, normalleşme sürecine geçiş ve sosyal hayatın canlanması için vatandaşların finansman ihtiyaçlarının uygun şartlarda sağlanabilmesi amacıyla hazırlandı.

"Konut Finansmanı" paketi kapsamında, birinci el/sıfır veya ikinci el konut alımlarında düşük finansman oranı ve 12 aya kadar ödemesiz dönemi olan 15 yıla varan vadeyle finansman imkanı sunulacak.

Bu imkandan daha geniş kesimlerin istifade edebilmesi için müşteri başına verilebilecek finansman miktarı sınırlandırılırken, İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere 3 büyük ilde finansmana konu olacak konutlar için 750 bin TL, diğer şehirler için ise en fazla 500 bin TL'ye kadar finansman kullandırılabilecek.

Finansman kullanımında yüzde 10'dan başlayan, düşük özkaynak/peşinat oranı uygulanacak. Bu kapsamda birinci el/sıfır konutlar için azami 12 ay ödemesiz dönemli, 15 yıla kadar vade ve aylık yüzde 0,64 finansman oranıyla finansman imkanı sunulacak. Konut finansmanı başvuruları bugünden itibaren şubelere yapılabilecek.

Albayrak: "Milletimize hayırlı olsun"

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da, kamu katılım finans kuruluşlarının finansman destekleri için Twitter hesabından açıklama yaptı.

Bakan Albayrak, "Kamu katılım finans kuruluşlarımız, yeni süreçte hayatın canlanması adına 4 yeni finansman paketini hayata geçiriyor. Konuttan taşıta, yerli üretime destekten tatile kadar sağlanacak yeni finansman destekleri milletimize hayırlı olsun. Hep söylediğimiz gibi birlikte başarıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/21484/dev-pakete-2-banka-daha-katildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.