EGO otobüsüne binmek için ANKARAKART’ı kişiselleştirmek gerekiyor

Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında Başkent'te toplu taşıma araçlarının kullanımına yeni düzenlemeler getirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın HES kodunun şehir içi toplu taşıma araçlarında da zorunlu olması yönündeki önerisi karşılık buldu.
Büşra Bayrak
|
02 Ekim 2020, Cuma - 13:43
EGO otobüsüne binmek için ANKARAKART’ı kişiselleştirmek gerekiyor

 İçişleri Bakanlığı ve Ankara Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun toplu taşıma araçlarında HES kodu uygulamasına geçilmesi yönündeki kararının ardından EGO Genel Müdürlüğü çalışmalarını tamamlayarak tam ANKARAKART sahibi vatandaşların kartlarını kişiselleştirmeleri konusunda uyarıda bulundu.

ANKARAKART'lar internet üzerinden kişiselleştirilecek

EGO Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada, "Toplu taşıma araçlarında HES kodu uygulama zorunluluğu kararı nedeniyle tam ANKARAKART kullanan vatandaşlarımızın toplu taşıma hizmetlerimizde herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmamaları için ulaşım kartlarını ANKARAKART web sitesine üye olarak 'kişiselleştirmeleri' gerekmektedir" denildi.

Mevcut durumda aktif görünen 4 milyon 881 bin 473 adet tam ANKARAKART'ın bulunduğuna dikkat çeken EGO Genel Müdürlüğü bu kartlardan 301 bin 93 adedinin daha önce kişiselleştirildiğini bildirdi.

Ankarakart nasıl kişiselleştirilir?

Kişiselleştirme işleminin yapılabilmesi için "www.ankarakart.com.tr" sitesinde yer alan "ANKARAKART Online İşlemler, ANKARAKART Tanımlama" menüsüne girilerek, kartların ön ve arka yüzünde yazılı kart numaralarının yazılması gerekiyor.

Online işlemlerde açılan hesaptan ANKARAKART'larını tanımlayan vatandaşlar; hem kart hareketlerini inceleyebilecek hem de çalınma ya da kaybolma durumunda kartlarında kalan bakiyeyi yeni tam ANKARAKART'larına yükleyebilecek.

16 Ekim’e kadar kişiselleştirme işlemlerinin tamamlanması gerekiyor

Sosyal izolasyonun temini, fiziki mesafenin korunması ve hastalığın yayılım hızının kontrol altında tutulması, hastalık tanısı konulmuş ya da temaslı durumdaki kişilerin toplumdan izole edilmesinin sağlanabilmesi için tam ANKARAKART'a sahip olan vatandaşların, en geç 16 Ekim 2020 tarihine kadar kartlarını kişiselleştirmesi gerekiyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/215958/ego-otobusune-binmek-icin-ankarakarti-kisisellestirmek-gerekiyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.