Başkentin kırsal mahallerine internet erişimi için ilk adım atıldı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın, interneti olmayan kırsal mahallelerde (köylerde) uzaktan eğitim alan çocuklara internet erişimi sağlanacağını duyurmasının ardından ilk adım atıldı.
Büşra Bayrak
|
02 Ekim 2020, Cuma - 15:31
Başkentin kırsal mahallerine internet erişimi için ilk adım atıldı

Geçtiğimiz günlerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, kırsal kesimlerde yaşayan ve internetleri olmadığı için EBA'daki derslerine erişim sağlayamayan çocuklar için TÜRKSAT ile görüşmelere başlandıklarını duyurmuştu.

 Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, pilot bölge olarak Sincan ilçesinin Çiçektepe ve Esenler Mahallelerindeki öğrencilere kendi imkânlarıyla internet erişimi sağladı. 

Pilot bölgede ücretsiz internet servisi başarıyla uygulandı

Mahalle muhtarlıkları ile birlikte belirlenen bir noktaya kurulan internet ağı ile her yaştan öğrencilerin EBA, üniversite portalları ve diğer hizmetlere ulaşmaları sağlandı. Kullanılan internetin hizmet bedeli ise Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak. Telefon hattı çekmeyen vatandaşlar da bu noktalardan internet üzerinde arama yapıp telefon görüşmesi gerçekleştirebilecek.

Öğrenciler internet sorunundan kurtuldu

Büyükşehir tarafından hayata geçirilen projeyle internete kavuşan Senanur Boyalı, “Yedinci sınıfa gidiyorum, derslerimizi internet sıkıntısı çektiğimiz için takip etmekte çok zorlanıyorduk. Ankara Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyorum” dedi.

Öğrencilerden Fatma Betül Yakar ise “Onuncu sınıf öğrencisiyim. İnternet konusunda çok sıkıntı çekiyorduk, bizi bu sıkıntıdan kurtardığı için Ankara Büyükşehir Belediyesi ekiplerine ve Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/216316/baskentin-kirsal-mahallerine-internet-erisimi-icin-ilk-adim-atildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.