Birleşik Krallık'ta fareler evlere saldırmaya başladı

Birleşik Krallık ve ABD’de, yiyecek bulamadığı için çılgına dönen fareler, evcil kaplumbağaları yemek için evleri istila etmeye başladı.
Zeliha Demirci
|
03 Ekim 2020, Cumartesi - 17:18
Birleşik Krallık'ta fareler evlere saldırmaya başladı

Daily Star’ın haberine göre, pandemi nedeniyle kapalı kalan restoranların çevresinde yemek bulamadığı için agresifleşen fareler evcil kaplumbağaları yemek için evlere saldırıyor.

The Times gazetesine açıklama yapan Uluslararası Kaplumbağa Derneği, konuyla ilgili olarak, “Fareler bu yıl büyük bir sorun haline geldi. Lütfen evcil hayvanınızı av olmaktan koruyun.” ifadelerini kullandı.

Birleşik Krallık’taki Bridgend kasabasında çalışan veteriner Riccardo Cardia ise konuyla ilgili, "Fareler çok agresif ve dişleri de çok güçlü. Kaplumbağalar ise tepkisiz kalıyor. Farelerin onları yemek için epey zamanı var. Onları canlı canlı yiyorlar." şeklinde konuştu.

Kısa süre önce Freda adlı evcil mahmuzlu bir Akdeniz kaplumbağasının, fareler tarafından kemirildikten sonra tedavi altına alındığı ve bacaklarının sarıldığı bildirilmişti. Freda, tedavi sonrası iyileşmiş ve güvenli bir kabine yerleştirilmişti.

Galler’deki Glamorgan’da bulunan bir kaplumbağa barınağında gönüllü çalışan 60 yaşındaki Celia Claypole, bu yıl 12 fare saldırısı gördüğünü açıkladı. Claypole, "Fareler sokakları istila etti ve kaplumbağalara saldırıyor. Onları yemeye devam edecekler" dedi.

Şehirde yaşayan kemirgenler konusunda uzmanlaşmış Bobby Corrigan ise,”Fareler birbirleriyle kavga ediyor. Artık yetişkinler yuvadaki yavruları öldürüyor ve onları yiyor.” açıklamasını yaptı.

Bu nedenle Kraliyet Hayvanlara Zulmü Önleme Derneği (RSPCA), bahçeye çıkan kaplumbağaların gözetim altında tutulmasını ve geceleri güvenli bir alana yerleştirilmesini öneriyor.

Benzer şekilde ABD’nin New Orleans şehrinin Belediye Başkanı LaToya Cantrell turistik bölgelerdeki restoranların kapanmasının "fareleri çılgına çevirdiğini" belirtmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/218487/birlesik-krallikta-fareler-evlere-saldirmaya-basladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.