Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac ile görüşecek

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye-Libya ilişkilerinin şahıslara bağımlı bir ilişki olmadığını belirterek, Libyalılar kimi seçerse Türkiye Cumhuriyeti'nin o kişiyle çalışmaya devam edeceğini söyledi.
Büşra Bayrak
|
04 Ekim 2020, Pazar - 17:27
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac ile görüşecek

İbrahim Kalın, Kanal 7'de katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

Kalın, Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac'ın, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'nden henüz ayrılmadığını, bu ay sonu itibarıyla yeni yapılanmaya şans vermek için ayrılabileceğini, bu durumun Libya'daki bazı ihtilaflı konulardan kaynaklanan bir tepki de olabileceğini belirtti.

"Başkanlık Konseyi farklı bir yapıya evrilebilir" 

"Kendisiyle Cumhurbaşkanımız bu akşam bir görüşme yapacak.” diyen Kalın,  “Farklı bir şekilde devam edebilir, oradaki Başkanlık Konseyi farklı bir yapıya evrilebilir " ifadesini kullandı.

"Türkiye-Libya ilişkileri şahıslara bağımlı değil"

Türkiye-Libya ilişkilerinin şahıslara bağımlı bir ilişki olmadığının altını çizen Kalın, Türkiye'nin meşru Libya hükümetine destek verdiğini, geçen aralık ayında da Libya ile askeri iş birliği anlaşmasını imzaladıklarını anımsattı.

"Libyalılar kimi seçerse Türkiye o kişiyle çalışmaya devam edecek"

Kalın, her durumda bu anlaşmanın devam edeceğini dile getirerek, "Diğer aktörlerle biz çalışmaya devam edeceğiz. Zaten orada Libyalı, Trablus'taki Libyalı siyasi aktörlerle çok iyi ilişkimiz var. Onlar da Türkiye'nin yaptığı müdahalelerin tarihi ve kritik önemde olduğunu biliyorlar." dedi.

İbrahim Kalın, Libyalılar kimi başkan seçerse Türkiye Cumhuriyeti'nin o kişiyle çalışmaya devam edeceğinin altını çizdi.

Birleşmiş Milletler tarafından tescil edilen Türkiye ve Libya arasındaki Deniz Sınırı Anlaşması'nın önemine işaret eden Kalın, Libya ile yapılan anlaşmanın, uluslararası teamüller açısından bir yerinin olduğunu açık ve net bir şekilde gösterdiğini kaydetti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/220310/cumhurbaskani-recep-tayyip-erdogan-libya-basbakani-fayiz-es-serrac-ile-gorusecek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.