Sergen Yalçın'dan hem eleştiri hem öz eleştiri

Süper Lig'in 4. haftasında Gençlerbirliği'ne 1-0 mağlup olan Beşiktaş'ta teknik direktör Sergen Yalçın, beklenenin altında oynadıklarını söyledi.
aa:video:20201004:22598047
|
04 Ekim 2020, Pazar - 20:02
Sergen Yalçın'dan hem eleştiri hem öz eleştiri


Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Yalçın, "Oyunla ilgili beklediğimizin altında performans oldu. Tempomuz bekleninin altındaydı, vasat, mücadeleden, istek, arzudan yoksun bir müsabaka oynadık." dedi.

"Sorumluluk almayan fazlaca oyuncularımız var"

Koşu mesafeleri, agresiflik, alanları kapatma, sorumluluk alma anlamında sorunları olduğunu anlatan Yalçın, "Oynanan oyunun karşılığı farklı olamazdı, belki berabere bitirebilirdik. Bireysel performanslar sorgulanacak gibi görünüyor." ifadesini kullandı.

"Oynanan oyun ümit vermiyor" 

Sergen Yalçın, ligin 4. haftasında bulundukları noktayı "Çok kötü olmasa da yeterince kötü" diye niteleyerek şöyle devam etti: "Oynanan oyun ümit vermiyor. Mağlubiyet olabilir ama gelecek adına oyunun ümit vermemesi büyük soru işaretleri oluşturuyor ve bizi beklentinin uzağına götürüyor. İlk dört haftada daha iyi pozisyonda olmayı bekliyorduk. 3 haftalık arayı iyi değerlendiririz diye planlama yapmıştık. Beklenti içinde olduğumuz oyuncuların cevap verememesi skorun kötü olmasını sağlıyor. Bu konularla ilgili sorumluluk benim."

Orta saha kurgusunu eleştirenlere cevap

Orta saha kurgusu için yapılan eleştirilere katılmadığını söyleyen Sergen Yalçın, "Geçen hafta üç ofansif oyuncuyla başlamıştık. 6-7 tane orta saha oyuncumuz var. Orta sahanın çok eleştiri konusu olacağını düşünmüyorum. Bir adet 6, iki adet 8 numara ile oynuyoruz. Josef beklediğimizin üzerinde performans sergiledi. Dorukhan beklentinin uzağındaydı." değerlendirmesinde bulundu.

"İşler böyle devam ederse bu bize yansıyacak"

Milli takım arasını iyi değerlendirmek istediklerini aktaran Sergen Yalçın, "Eksik oyuncularımızı iyi antrenmanlarla hazırlamak durumundayız. Bir iki tane hazırlık maçı planlıyoruz. En doğru şekilde hazırlanıp iyi şekilde başlangıç yapmak istiyoruz. Bunun devamında işler böyle devam ederse bu bize yansıyacak." şeklinde konuştu.

Yönetime transfer eleştirisi

Transferi yönetimin mi kendisinin mi yaptığı şeklindeki bir soruya Sergen Yalçın, "Yönetimden 'hocamızın istediği oyuncuları alıyoruz' diyerek sorumluluk benim üstüme bırakılıyor. Arada benim istediklerim de var. Benim istediklerimi aldıklarını söylemek doğru olmaz."
"Çok oyuncu geliyormuş da ben veto ediyormuşum gibi haberler çıktı"
Gündemde olan Mario Balotelli konusu ile ilgili de açıklama yapan Sergen Yalçın şunları aktardı:

"Balotelli'yi hoca istemiyor şeklinde bana mal edildi"

"Transferle ilgili çok bilgi sahibi değilim. Transfer listemizde Balotelli hiçbir zaman olmadı. Evde otururken Balotelli Beşiktaş'ta haberi gördüm. Haber önce sosyal medyaya sonra televizyona verilmiş, en son ben duydum. Başkan, Erdal abi 'Balotelli'ye ne diyorsun' diye sordular. Daha net ve sorunsuz santrafor almalıyız dedim, hayır demedim. 'Yüksek maliyeti olan, oyunda ve oyun dışında problemli bir oyuncu. Bu sorumluluğu almak istemiyorum. Bunun hesabını sorarlar. Siz alıyorsanız bu sorumluluğu alın' dedim. O da hocamız istemiyor şeklinde bana mal edildi. Başkan da oyuncu alabilir. Ben veto etmedim. Hoca istemiyor o yüzden almadık gibi lanse edildi. Çok oyuncu geliyormuş da ben veto ediyormuşum gibi haberler çıktı."

"(Kardeşi)Gürsoy'un transferlerle alakası yok"

Kardeşi Gürsoy Yalçın ile ilgili de açıklamalarda bulunan Yalçın, "Gürsoy benim ekibimde 7 senedir çalışan bir hoca. Transferlerle alakası yok. Hiçbir oyuncu aldırmadı, söylemedi. Gelecek vaat eden birkaç oyuncu söylendi, onları da almadık. Gürsoy'un transferlerle alakası yok. O benim ekibimde çalışan bir hoca. Bunu basına servis ediyorlar, bu bizi üzüyor." dedi.

"Kötü oyunun ve skorun sorumlusu benim ama herşeyin sorumlusu değilim"

Sorumluluk almaktan kaçınmadığını ancak her şeyin de sorumlusu olmadığını söyleyen Yalçın şunları aktardı:

"Ben üzerime almam gerekeni alırım. Başkaları da üzerine sorumluluğu alsınlar. Takımdan, antrenmandan sorumluyum. Bütün olaylar benim üzerime geldiği için camiayı korumak, oyuncuları korumak adına bir şey söyleyemiyorum. Kötü oyunun ve skorun sorumlusu benim ama her şeyin sorumlusu ben değilim."

"Birçok şeyi televizyondan öğreniyorum"

"Birçok şeyi televizyondan öğreniyorum. Bu da beni üzüyor. Her şeyi ben yapıyormuşum gibi hava oluşturuluyor ama tutup da bunu konuşamıyorum. Bazı şeyleri doğru söyleyelim doğru konuşalım. İşimi yapmaya çalışırken bunlarla uğraşıyorum ve demoralize oluyorum."


"Şartlar uygunsa belki bir tane daha oyuncu alabiliriz"

"Oyuncu alma konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Kim istemez çok üst düzey oyuncular almayı. Biz de isteriz iki sene önceki gibi 90-100 milyon avroluk takım kuralım. Kendi ekonomimize uygun oyuncuları ancak alabiliyoruz. Bunları benim açıklamam da yanlış. Ekonomimize göre bu kadarını yapabiliyoruz. Transferin sonunda kimi alabiliriz, bilmiyorum. Şartlar uygunsa belki bir tane daha oyuncu alabiliriz."
Gökhan Töre'nin kendi isteğiyle alındığını söyleyen Yalçın, kalecilerde memnun olduğunu ve Aboubakar'ın henüz tam anlamıyla hazır olmadığını söyledi.
http://www.ankaramasasi.com/haber/220633/sergen-yalcindan-hem-elestiri-hem-oz-elestiri
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.