Bodrum'da "mermer tozu" skandalı

Ankara Masası
|
03 Haziran 2020, Çarşamba - 14:54
Bodrum'da "mermer tozu" skandalı

Bodrum Belediyesi ve Çevre ve şehircilik müdürlüğü, sahile "beyaz kum" diyerek mermer tozunu sermeye hazırlanan 5 yıldızlı otele baskın yaptı. Mermer tozunu seremeden cezai işlem uygulandı.

Bodrum'un Yalıkavak ve Gündoğan sahilinde denize sıfır 2 otel "beyaz kum" adı altında mermer tozunu sahile sermeye çalışırken yakalandı.

Denize Maldivlerin sahillerinde bulunan beyaz kumu görüntüsünü vermek isteyen 2 otele Çevre İl Müdürlüğü ile Bodrum Belediyesi Çevre kontrol koruma müdürlüğü tarafından baskın yapıldı. Yalıkavak'ta bulunan otele Çevre ve şehircilik müdürlüğü tarafından 310 bin lira, Bodrum Belediyesi ise 35 bin lira ceza kesti. Bodrum’un sahillerini mermer tozu ile Maldivlere çevirmeye çalışan diğer otel için ise soruşturma da başlatıldı.

Bodrum Belediye Başkan Ahmet Aras, Bodrum’un farklı bölgelerinde kıyıya dökülen beyaz kumla ilgili müdahalelerini sürdürdüklerini söyledi. Yalıkavak Gökçebel’de benzer bir girişimi durdurduklarını ve Çevre İl Müdürlüğü ile birlikte yapılan tespitler neticesinde kumu analize gönderdiklerini anlatan Aras, "Bu tip duyumları aldığımızda, her türlü müdahaleyi yapmaktan geri kalmayacağız” diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/22101/bodrumda-mermer-tozu-skandali
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.