Başkentin üniversitelerine Büyükşehir'den bisiklet yolu müjdesi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Anıtpark-Beşevler kavşağı arasındaki bisiklet yolu projesinin faaliyete geçmesinin ardından Başkent Üniversitesi’nin Bağlıca yerleşkesi içinde gidiş dönüş 4,4 kilometrelik bisiklet yolu projesinde de sona yaklaştı. Büyükşehir Belediyesi, bisiklet yolu yapımına uygun olan diğer üniversitelerin kampüsleri için de görüşmelerini sürdürüyor.
Büşra Bayrak
|
05 Ekim 2020, Pazartesi - 10:54
Başkentin üniversitelerine Büyükşehir'den bisiklet yolu müjdesi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentli öğrencilerin hayatını kolaylaştıran uygulamaları hayata geçirmeye devam ediyor.

Kamu ve özel üniversitelerde öğrenim gören öğrenciler, öğretim görevlileri ve çalışanların kampüs içinde sağlıklı yaşam için bisiklet kullanmasını teşvik etmek amacıyla başlatılan proje kapsamında Büyükşehir Belediyesi ilk bisiklet yolunu Başkent Üniversitesi'nde yaptı.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, Başkent Üniversitesi Bağlıca yerleşkesinde gidiş-dönüş toplam 4,4 kilometrelik bisiklet yolunu kısa sürede tamamladı.

Başkent Üniversitesi Rektörü Haberal’dan Başkan Yavaş’a teşekkür

Bisiklet yolunun açılışını yapan Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Haberal, Başkan Yavaş'ın üniversite rektörleriyle yaptığı görüşmede kampüslere bisiklet yolu yapma önerisi sunduğunu belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş'ın üniversite rektörleriyle geçen haftalar içinde yapmış olduğu toplantıda üniversitelerle Büyükşehir Belediyesinin çeşitli konularda iş birliği yapması yönünde görüş birliğine vardık. Sayın Başkan, üniversite kampüsleri içinde bisiklet yollarının yapılması projesini gündeme getirdi. Kısa süre içinde de Büyükşehir ekipleri kampüsümüz içinde bisiklet yolunu bitirdi. Bu proje kampüslerin sadece akademik süreler içerisinde değil hafta sonları da öğrencilerimiz ve ailelerinin rahatlıkla bisiklet kullanabileceği daha yaşamsal hale gelmesini sağlayacak. Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş'a ve ekibine böyle bir projeyi Başkent Üniversitesi kampüsünde gerçekleştirdikleri için çok teşekkür ediyorum."

Sırada diğer üniversiteler var

Büyükşehir Belediyesi, üniversite kampüsleri içerisinde yapılacak bisiklet yolları uygulamaları kapsamında Başkent Üniversitesi'nden sonra Gazi Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ve Türk Hava Kurumu Üniversitesi ile de görüşmeler gerçekleştirdi.

Yapılan görüşme sonrası Gazi Üniversitesi kampüs alanında yaklaşık 2,6 kilometre, ODTÜ kampüsü içerisinde yaklaşık 2,9 kilometre, Türk Hava Kurumu Üniversitesi kampüs alanı içerisinde ise 1,2 kilometrelik bisiklet yolunun yapımına başlanması kararlaştırıldı. Kampüs alanlarında yapılacak bisiklet yolları, tek yönlü ve gidiş-geliş şeklinde hizmet verecek. ODTÜ kampüsü içerisindeki peyzaj alanında yer alacak bisiklet yolunun yanında yaya yolu imalatının yapılması da planlanırken, Büyükşehir Belediyesi ODTÜ- Hacettepe arası bisiklet yolu ile Bilkent Üniversitesi kampüs içi bisiklet yolu yapımı için de görüşmelerini sürdürüyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/221491/baskentin-universitelerine-buyuksehirden-bisiklet-yolu-mujdesi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.