Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Azerbaycan'a destek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan'ın haklı mücadelesinde zafere ulaşana kadar yanlarında olduğumuzu söylerken "Gazanız mübarek olsun" dedi.
Ankara Masası
|
05 Ekim 2020, Pazartesi - 19:39
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Azerbaycan'a destek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası Azerbaycan-Ermenistan çatışmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, Ermenistan'ın korsan bir devlet olduğunu belirtirken, Azerbaycan'ın haklı mücadelesinde zafere ulaşana kadar yanında olduğumuzu söyledi.

Erdoğan Azerbaycan halkına seslenirken "Gazanız mübarek olsun" dedi.

Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamalardan o bölüm;

Son dönemde bölgemizdeki en önemli hadiselerden biri de işgalci Ermenistan'ın Azerbaycan topraklarına karşı yeniden başlattığı saldırıların ardından yaşanan gelişmelerdir. Uluslararası toplum, Karabağ Ermeniler karşısında işgal edilirken bu alçaklık karşısında sessizliğe bürünmüştü. Karabağ'da ayrıca katliamlar gerçekleştirilmişti. Ermenilerin çocuk, kadın, erkek demeden yaptıkları katliamları da cezasız bırakıldı. AGİT bünyesinde ABD, Fransa ve Rusya tarafından oluşturulan Minsk grubu sorunu çözmek yerine, çözümsüzlüğe mahkum etti. Kardeş Azerbaycan halkı yıllarca hem işgalin, hem kayıplarının acısıyla yaşadı. Azerbaycan ordusu, Ermenistan'ın saldırıların cevap vermek ve Karabağ'ı işgalden kurtarmak için hızla harekete geçti. Türkiye olarak en başından beri, tüm kalbimizle ve imkanlarımızla Azerbaycan'ın yanında olduğumuzu söylüyoruz. Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarını kurtarmasına destek vermek her onurlu devletin vazifesidir. Maalesef, özellikle bizim bölgemizde haydut devlet sayısı oldukça fazla. İsrail'den Kıbrıs Rum Kesimi'ne, Suriye'ye ulaşan haydut devletler dünyanın istikrarını bozuyor. İnsanlığın başına adeta bela olan bu devletlerin kullandığı yöntemlerin devri artık kapanıyor. Türkiye, elindeki gücü ve imkanları bu haksız, hukuksuz, çirkin, kanlı oyunu bozmak için kullanmakta kararlıdır. Bir kez daha Azerbaycanlı kardeşlerimize gazanız mübarek olsun diyor, zafere kadar yanlarında olduklarını tekrarlıyoruz."


http://www.ankaramasasi.com/haber/224559/cumhurbaskani-erdogandan-azerbaycana-destek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.