Cumhuriyetin 10. yılındaki Ankara fotoğrafları bu sergide

“Meçhul Seyyahların Ankara Fotoğrafları, 1933 Ankara’sı, Törenler ve Günlük Hayattan Kesitler” fotoğraf sergisi Çankaya Belediyesi Zülfü Livaneli Kültür Merkezi’nde Ankaralılarla buluştu.
Zeliha Demirci
|
06 Ekim 2020, Salı - 14:25
Cumhuriyetin 10. yılındaki Ankara fotoğrafları bu sergide

Atatürk’ün Ankara hemşehriliğinin kabulünün 98. yılında Çankaya Belediyesi Zülfü Livaneli Kültür Merkezi’nde açılan “Meçhul Seyyahların Ankara Fotoğrafları, 1933 Ankara’sı, Törenler ve Günlük Hayattan Kesitler” sergisi Ankaralı sanatseverlerin beğenisi ile karşılandı. Çankaya Tarihi Kent Proje Ofisi’nin araştırması sonucunda Türkiye Cumhuriyeti’nin 10. yıl kutlamalarında, Ankara’da çekilmiş ve daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış fotoğraflardan oluşan sergiye Ankaralı sanatseverler katıldı.

Avrupalı gezgin ve fotoğrafçılardan oluşan bir grup sanatçının o günün Ankara’sında çektiği, Hollandalı gezgin ve tarihçi Frank Fokke Ferwerda tarafından İstanbul'da bir sahafta bulunan, Fransa’da ünlü bir fotoğraf stüdyosunda temizletilen fotoğraflar sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

1933 yılına ait Ankara fotoğrafları, Ankara tarihi araştırmacısı ve Kebikeç Dergisi yazı işleri müdürü Ahmet Yüksel’in arşivinde bulunan siyah beyaz fotoğraflar, elden geçirilerek Ahmet Yüksel, Erman Tamur ve Gökçe Günel'den oluşan bir danışma kurulunun önerileri ve Çankaya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü uzmanlarınca yapılan bir çalışmayla; Atatürk’ün Ankara hemşehriliğinin kabulünün 98. yılı ve Ankara’nın başkent oluşunun (13 Ekim 1923) 97.yılı kapsamında bir sergi projesine dönüştü.

Çankaya Belediyesi Zülfü Livaneli Kültür Merkezi Mutluluk Sergi Salonu’nda açılan sergi, 1 Kasım tarihine kadar Ankaralı sanatseverleri bekliyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/227330/cumhuriyetin-10-yilindaki-ankara-fotograflari-bu-sergide
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.