Ankara Üniversitesi akademik yılı açılışını gerçekleştirdi

Ankara Üniversitesi, koronavirüs salgını nedeniyle kısıtlı sayıda kişinin katılımıyla 2020-2021 akademik yılı açılışını gerçekleştirdi.
Büşra Bayrak
|
06 Ekim 2020, Salı - 18:01
Ankara Üniversitesi akademik yılı açılışını gerçekleştirdi

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Farabi Salonu’nda gerçekleşen Açılış Töreni’nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Devlet Konservatuvarı öğrencileri tarafından piyano eşliğinde müzik dinletisi yapıldı.

Ardından öğrenciler adına Üniversite Konsey Başkanı Gökay Gürbüz bir konuşma yaptı. Daha sonra üniversite tarihçesini anlatan bir kısa film gösterimi gerçekleşti.

“Yerli aşı ve ilaç çalışmalarındaki 9 gruptan 3’ü Ankara Üniversitesi’nin bilim adamları”

 Açılış töreninde konuşan Üniversite Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Covid-19 enfeksiyonuna karşı yerli aşı ve ilaç çalışmalarında görev alan 3 bilim insanının Ankara Üniversitesi bünyesinde yer aldığını belirterek, “Cumhurbaşkanının talimatıyla TÜBİTAK’ta bir İlaç ve Aşı Platformu oluşturuldu. O platformda 9 ayrı noktadan bilim adamları var. O 9 grubun 3’ünün Ankara Üniversitesinin çok değerli bilim adamları olmasının gururunu yaşıyorum. Bu arkadaşlarımdan 2’sini 30 yılı aşkın süredir tanıyorum. Bir tanesini yeni tanıdım. Bu arkadaşlarıma karşı saygım artıyor. Hakikaten fevkalade işler yapıyorlar. Ama bize düşen onların çalışma koşullarını daha da iyiye götürmek. Daha dün o 3 arkadaşımızla bir araya geldik ve nasıl daha iyiye gidebiliriz diye temas kurduk” ifadelerini kullandı.

  Programa TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Emrullah İşler, Azerbaycan Büyükelçisi Hazar İbrahim’in yanı sıra birçok akademisyen katıldı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/227919/ankara-universitesi-akademik-yili-acilisini-gerceklestirdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.