Adanalı Kuruağaç ailesinin minik üyeleri “Pino ile Cino”

Adana’nın Kozan ilçesinde yaşayan apartman görevlisi Yücel Kuruağaç, ağaçtan düşen 2 sincap yavrusuna sahip çıkarak hayata tutunmalarını sağladı.
Büşra Bayrak
|
06 Ekim 2020, Salı - 18:51
Adanalı Kuruağaç ailesinin minik üyeleri “Pino ile Cino”

Kozan'a bağlı Gedikli Mahallesi'nde evli ve 3 çocuk babası Yücel Kuruağaç, ağaç dibine düşmüş ve ölmek üzere bulduğu 2 yavru sincabın hayata tutunmasını sağladı. Yavru sincapları şırıngayla sulandırılmış süt ve bisküvi ile besleyen Kuruağaç, yavru sincapların evin neşe kaynağı olduğunu söyledi.

Açlıktan ölmek üzerelerdi

4 gün önce evin bahçesindeki ceviz ağacının dibinde yavruları bulduklarını belirten Kuruağaç, "İkisi de açlıktan ölmek üzereydi. Onları öyle bırakamazdım. Gözlerini açamıyorlardı yaralı gibi ölü gibi yatıyorlardı. Getirdim sulandırılmış sütle besledim. Sütten sonra kıpırdamaya başladılar. 3-4 saat aralıklarla beslemeye başladım. Kendilerine geldiler çok tatlı oldular" dedi.

Yavru sincaplara "Pino" ve "Cino" adını verdiler

İnternetten bakımını araştırdığını söyleyen Kuruağaç, "Büyüdüklerinde doğaya geri bırakacağım. 15 günlük gibi. Gözleri yeni açıldı. Sincapları seviyoruz. Çocuklar da çok seviyor. Evimize neşe kattılar. Küçük olana 'Cino' diğerine 'Pino' ismini verdik. Acıktıklarında ses çıkarıyorlar. Karınları doyunca uyuyorlar. Dişleri çok küçük sütle mama ile bakıyorum. Fındık, ceviz vermiyorum. Bunları kurtardığım için çok mutluyum” diye konuştu.   

http://www.ankaramasasi.com/haber/227992/adanali-kuruagac-ailesinin-minik-uyeleri-pino-ile-cino
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.