Mars bu ay, 15 yıl içindeki en parlak ve net haliyle görülecek

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), Mars gezegeninin 2003’ten bu yana en parlak haliyle bu ay boyunca izlenebileceğini açıkladı.
Zeliha Demirci
|
06 Ekim 2020, Salı - 18:56
Mars bu ay, 15 yıl içindeki en parlak ve net haliyle görülecek

Kızıl gezegen, ekim ayı boyunca geceleri görünür olacak ve her akşam gece yarısında gökyüzünde en yüksek konumuna yükselecek. NASA, 15 yılda bir rastlanan bu gökyüzü olayında Mars’ın dolunayla karıştırabileceğini ifade etti.

13 Ekim günü, komşu gezegen Mars 2003’ten beri en parlak haline ulaşacak ve 2035 yılına bu haliyle bir daha gözlenmeyecek. Bu durum Dünya'nın doğrudan Güneş ve Mars’ın arasından geçtiği anlamına geliyor.

Bu astronomik olayda Mars, Güneş batarken çıkıp Güneş doğarken de batacak. Mars çıplak gözle gece detaylı şekilde görülebilecek. Teleskopla bakıldığında ise kutup bölgeleri ve volkanlar gibi öğeler daha kolay ayırt edilebilecek. Bu durum, ekim ortasında “Süper Ay” diye tarif edilen Yeni Ay'la birleştiğinde, hem astronomi severlere hem de gökbilimcilere Mars’ı en büyüleyici haliyle görme fırsatı tanıyacak.

Bilim insanları Mars gezegeninin güney kutbunun altında birçok “su kütlesi” keşfetmişti. Bu nedenle Mars’a yönelik ilgi son dönemde epey artmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/227994/mars-bu-ay-15-yil-icindeki-en-parlak-ve-net-haliyle-gorulecek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.