Paşinyan'a Rus yanlıları kumpas mı kurdu?

Habertürk canlı yayınında Azerbaycan-Ermenistan çatışmalarıyla ilgili dikkat çeken bir noktaya değinildi.
Ankara Masası
|
06 Ekim 2020, Salı - 22:21
Paşinyan'a Rus yanlıları kumpas mı kurdu?

Habertürk ekranlarında Fatih Altaylı’nın sunduğu Teke Tek programda Azerbaycan-Ermenistan çatışmalarına ilişkin son gelişmeler konuşuldu.

Konuklardan Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fuat Keyman, Ermenistan’ın Azerbaycan’ın  eski  Azerbaycan olmadığı göremediğini belirtirken  “Son 3-4 yılda da giderek artan bir şekilde bu ekonomik, tarihsel, kültürel yakın ilişkilerin yanı sıra bir de askeri yakın ilişkiler olmaya başladı. O yüzden Azerbaycan eski Azerbaycan değil ama Ermenistan, eski Ermenistan.” İfadelerini kullandı.

"Rusya kontrolündeki Ermeni ordusu Paşinyan’a kumpas yaptı"

Bu sözlerin üzerine Fatih Altaylı, Rus yanlısı Ermeni ordusunun Paşinyan’a kumpas kurduğu iddialarını gündeme taşıyarak  “Paşinyan’ı bu hataya zorlayanın Rusya olduğu ve Rusya kontrolündeki Ermeni ordusunun Paşinyan’a kumpas yaptığı iddiaları da var.” diye konuştu.

" Bir devlet adamısınız bu nasıl göremedi"

Ermenistan cephesinde olan çelişkilerin bu iddiaları doğruladığını belirten Keyman “Bir devlet adamısınız bu nasıl göremediği, Azerbaycan’ın gücünü nasıl okuyamadığı, Azerbaycan Türkiye ilişkilerini sadece ekonomik değil, askeri anlamda da güçlendiğini nasıl okuyamadığı, Azerbaycan’ın askeri hamle konusunda eskisinden çok daha güçlü olduğu nasıl okuyamadığı, o yüzden biraz bekleyerek görelim. Rusya’nın hamlesini tam olarak göremedik. Rusya burada hangi hamleyi yapacak? Bu çatışmayı durduracak mı? Durdurma noktası neresi olacak? Azerbaycan ilerliyor başarı olarak gözüküyor ama belki de o kadar hızlı değil. Yani hızlıca ilerleyemezse Azerbaycan’ın kazanımları bu süreçte daha az olabilir.” Şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/228244/pasinyana-rus-yanlilari-kumpas-mi-kurdu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.