Türkiye’de bir ilk: El dezenfektan bilekliği dağıtıldı

İstanbul Tuzla’da vatandaşların gün içerisinde hijyenlerini sağlamasını kolaylaştıracak el dezenfektan bilekliği dağıtımı yapıldı. Yapılan proje Türkiye’de ilk olma özelliği ile dikkat çekiyor.
Ankara Masası
|
07 Ekim 2020, Çarşamba - 10:34
Türkiye’de bir ilk: El dezenfektan bilekliği dağıtıldı
Tuzla Belediyesi, mesafe, maske ve hijyen konusunda yapılan denetim ve bilgilendirmelerin dışında yeni bir uygulamayı hayata geçirdi. Bu kapsamda vatandaşların gün içerisinde hijyenlerini sağlamasını kolaylaştıracak el dezenfektan bilekliği dağıtımı yapıldı.



Yerel yönetimler olarak elimizden geleni yapıyoruz

Dağıtıma katılan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, yaptığı açıklamada, "Vaka sayısının artış hızındaki azalmalar bizi yanıltmaması gerekir. Tehlike hala devam ediyor. Biz de hem Tuzlamızda hem İstanbulumuz'da hem de ülkemizde tedbirler konusunda yerel yönetimler olarak elimizden geleni yapıyoruz." dedi.




Giyilebilir bir teknoloji

Biraz daha pratik bir önlem almak için harekete geçtiklerinin mesajını veren Yazıcı, "Biz bugün tanıttığımız ve arkadaşlarımız ile birlikte dağıttığımız cihazda böyle bir şey. Kolunuza takıyorsunuz. Saat gibi, giyilebilir bir teknoloji. İçerisine dezenfektan konuluyor. Yanınızda sürekli dezenfektan taşımış oluyorsunuz." şeklinde konuştu. 




Dezenfektan bilekliğinin önemli bir zinciri kıracağına inanıyoruz   

Belediye Başkanı
Yazıcı açıklamalarına şu şekilde devam etti: "Önemli bir şey, en kötü yerlere dokunmuş ellerimizle günde en az 20 defa 30 defaya kadar yüzümüze dokunabiliyoruz. Dolayısıyla bu herhangi bir yerden almış olduğu virüsü kendisine bulaştırabilir ve bu zincirleme olarak topluma yayılabilir. Bu dezenfektan bilekliğini önemli bir zinciri kıracağına inanıyoruz. Yanında maske ve mesafe ile beraber dezenfektan taşımanın çok kıymetli olduğunu düşünüyorum"

(İHA)
http://www.ankaramasasi.com/haber/229289/turkiyede-bir-ilk-el-dezenfektan-bilekligi-dagitildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.