Milli Eğitim Bakanı Yardımcısı Özer’den ATO Başkanı Baran’a ziyaret

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, yerli ve milli üretim artışının meslek okullarında eğitim gören gençler sayesinde mümkün olacağını belirtti.
Büşra Bayrak
|
07 Ekim 2020, Çarşamba - 17:07
Milli Eğitim Bakanı Yardımcısı Özer’den ATO Başkanı Baran’a ziyaret

Milli Eğitim Bakanı Yardımcısı Mahmut Özer, ATO Başkanı Gürsel Baran’ı makamında ziyaret etti. ATO’nun Mesleki Eğitim ve Nitelikli İş Gücü Özel İhtisas Komisyonu Başkanı Abidin Memili ve üyelerinin de yer aldığı ziyarette, mesleki eğitim ve iş dünyası arasındaki ilişki ele alındı.

Ziyarette yaptığı konuşmada, Milli Eğitim Bakanlığının mesleki eğitimi geliştirip güçlendirmeye yönelik çalışmalarını özetleyen Bakan Yardımcısı Özer, ders içeriklerinin belirlenmesi ve istihdam edilebilirlik konularında reel sektörle iletişim halinde olduklarını kaydetti.

Ekonomimizin gelişimi için meslek liseleri büyük önem taşıyor

ATO Başkanı Gürsel Baran da görüşmede, Türkiye’nin son yıllarda mesleki eğitim konusunda önemli mesafeler kat ettiğini söyledi. Liseye Geçiş Sınavları’nda meslek liselerine yönelik ilginin arttığını hatırlatan Baran, “Ekonomimizin gelişimi için büyük önem taşıyan mesleki eğitimin güçlenmesini önemsiyoruz” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un eğitimci kişiliği ile milli eğitim konularına yaklaşımının eğitim sistemimizde fark oluşturduğuna dikkat çeken Baran, Bakan Yardımcısı Özer’in şahsında Milli Eğitim Bakanlığını kutladı.

Pandemi sürecinde meslek liseleri büyük rol oynadı

Baran, “Korona virüs ülkemize girdiğinde Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde 40’a yakın meslek lisesi milyonlarca litre hipokrolit dezenfektan, binlerce litre dezenfektan, kolonya ve milyonlarca maske ve yüz koruyucu siperlik üretimi gerçekleştirdi. Meslek liselerinin bu hassas dönemde toplumun talebine hızla cevap vererek üretime geçmesi çok önemli” dedi.

  Bakan Yardımcısı Mahmut Özer’in ziyaretinde, ATO Mesleki Eğitim ve Nitelikli İş Gücü Özel İhtisas Komisyonu Başkan Yardımcısı Musa Beşparmak ile üyeler Ahmet Akça ve Cengiz Duygulu da yer aldı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/230552/milli-egitim-bakani-yardimcisi-ozerden-ato-baskani-barana-ziyaret
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.