İstanbul'da vatandaş dolu öncesi önlemi aldı

İstanbul'da beklenen sağanak yağış ve dolu yağışı öncesi vatandaşlar kapalı otoparklara akın etti.
IHA-20201007AW134117
|
07 Ekim 2020, Çarşamba - 22:08
İstanbul'da vatandaş dolu öncesi önlemi aldı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre İstanbul’da yarın sabah saatlerinden itibaren görülecek sağanak yağışların kuvvetli, yerel olarak çok kuvvetli (40-75 kilogram/ metrekare) olması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü de yaptığı açıklamada turuncu uyarı vererek, ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgâr, yerel dolu yağışı ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda vatandaşları uyardı. 

Vatandaşlar araçlarını korumaya aldı

Yetkililerden gelen uyarıların ardından vatandaşlar araçlarını korumak için battaniye ve kartonlarla kapatmaya başladı. Sokakta park halindeki araçların üzerinde birbirinden farklı halı, battaniye ve kartonların olması renkli görüntüler oluşturdu.

"Doluyla hiç öyle karşılaşmadım"

Dolu yağışından aracını korumak için kartonla kapatan Halit Ayrancıoğlu, “Meteorolojinin uyarısına göre yarın sabah dolu bekliyoruz. Onun için aracımızı şimdiden doludan korumak için kartonla kaplıyoruz. Doluyla hiç öyle karşılaşmadım, ilk defa yapıyorum. Tedbir alıyoruz, artık etkili olduğu kadar aracımızı koruyacak” dedi.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/231025/istanbulda-vatandas-dolu-oncesi-onlemi-aldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.