Yine Yunanistan, yine tehdit!

Ankara Masası
|
05 Haziran 2020, Cuma - 13:24
Yine Yunanistan, yine tehdit!

Türkiye ile Yunanistan arasında Ayasofya ile başlayan gerginlik tırmanıyor. Bu kez de Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos Türkiye'yi tehdit etti. Yunan bakan, askeri bir çatışmaya hazır olduklarını söyledi.

Yunan Star televizyonuna konuşan Panagiotopoulos, Türkiye’nin provokasyonların son günlerde arttığını iddia etti.

Panagiotopoulos, “Türkiye son zamanlarda oldukça agresif davranıyor. Yunanistan’ın genel anlamda saldırganlık eğilimi gösteren bu tür bir davranışla tek başaçıkma yönteminin, bir yandan kendi diplomatik silahını kullanmak, diğer yandan Silahlı Kuvvetleri’nin caydırıcı gücünü arttırmak olduğuna inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Yunanistan’ın askeri bir çatışmaya hazır olup olmadığı sorusunu yanıtlayan Panagiotopoulos, “Tam olarak öyleyiz” ifadesini kullandı.

Panagiotopoulos, “Her türlü senaryoya hazırlanıyoruz. Elbette bu olasılıklar arasında askeri müdahale de var. Bunu yapmak istemiyoruz, ancak egemenlik haklarımızı azami derecede korumak için mümkün olan her şeyi yapacağımızın anlaşılmasını sağlamak istiyoruz” dedi.

Ne olmuştu?

Yunanistan ile Türkiye arasındaki gerginlik, Türkiye'nin, Girit, Rodos ve Kerpe adalarının güneyinde petrol ve doğalgaz aramak için ruhsat başvurusunda bulunmasıyla başlamış, Ayasofya'da fetih suresinin okunmasıyla da tırmanmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/23146/yine-yunanistan-yine-tehdit
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.