Paşinyan BBC sunucusu karşısında işgali savunamadı

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, BBC yayınında sunucunun sorularına cevap bulmakta zorlandı ve Dağlık Karabağ'daki Ermeni işgalini savunamadı.
Büşra Bayrak
|
08 Ekim 2020, Perşembe - 11:56
Paşinyan BBC sunucusu karşısında işgali savunamadı
Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, İngiliz kanalı BBC’de konuk oldu.

Ancak Paşinyan, hiç beklemediği şekilde zor durumda kaldı.

BBC sunucusu Paşinyan'a açıkça "işgalcisiniz" dedi

BBC Hard Talk programına katılan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, sunucu John Fischer, Paşinyan'a, uluslararası hukuka göre, Ermenistan'ın 25 yıldan uzun süredir Dağlık Karabağ'ı ve çevre bölgeleri yasa dışı olarak işgal ettiğini hatırlattı. 

Paşinyan ikna edici cevap veremedi

Paşinyan'ın "Durum böyle değil. Bu ne demek?" demesi üzerine, BBC muhabiri  Fisher, BM kararlarını hatırlatarak, "Karabağ'ın bir Ermeni toprağı olduğu" yönündeki söylemin, sadece tarihsel bir iddiadan ibaret olduğunu ve uluslararası hukuk karşısında bir geçerliliği bulunmadığını söyledi. 

Paşinyan ise "Üzgünüm ama bahsettiğiniz gibi bir uluslararası hukuk yok. Herkes, BM Genel Kurulu kararlarından alıntı yapıyor. Ne yazık ki çok azı bunları okuyor. Ermenistan'ın bir yeri işgal ettiğinden söz edilmiyor. Öyle bir şey yok." dedi. 

BBC sunucusu Paşinyan'a tarih ve hukuk dersi verdi

Ermenistan Başbakanının sözünü kesen BBC muhabiri, kararlarda, "Dağlık Karabağ'ın Azerbaycan'a ait olduğunun" yazıldığını vurguladı.

Paşinyan, bunun üzerine konuyu değiştirerek Dağlık Karabağ'daki Ermenilerin varoluşsal bir tehditle karşı karşıya olduğunu iddia etti. 

Paşinyan'ın kaçamak cevapları kimseyi ikna etmedi

Fischer'ın “Dağlık Karabağ çevresindeki bölgeleri çatışmayı sona erdirmek için geri vermeye hazır mısınız?” sorusuna kaçamak cevaplar veren Paşinyan, “Azerbaycan, Dağlık Karabağ halkının kendi kaderini tayin hakkını tanımayı reddetti” sözleriyle konuyu değiştirmeye çalıştı. 

Sunucu Fisher, işgalcilik ve hukuksuzlukla suçladığı Paşinyan'a "hukuka iyi bakın" uyarısında bulundu.

Paşinyan'a BBC'de ikinci kez işgalci suçlaması

Daha önce de BBC'de yayınlanan ve sunucu Stephen Sackur'un programına katılan Paşinyan, Sackur'un "Siz kesin olarak barış elçisi değilsiniz" ifadeleriyle karşılaşmıştı. BBC sunucusu Sackur'da Ermenistan'ın Karabağ'da işgalci olduğunu belirtmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/231822/pasinyan-bbc-sunucusu-karsisinda-isgali-savunamadi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.