Rus gezgin 10 yıldır Türkiye'yi ve Türk dizilerini tanıtıyor

Rus gezgin Anjelika Shcherbakova, 10 yıldır Türkiye'yi ve Türk dizi setlerini Rusça konuşulan coğrafyalara tanıtıyor.
Ankara Masası
|
08 Ekim 2020, Perşembe - 12:03
Rus gezgin 10 yıldır Türkiye'yi ve Türk dizilerini tanıtıyor
Rus gezgin Anjelika Shcherbakova, babasının 6 yaşındayken kendisine hediye ettiği İstanbul kartpostallarıyla tanışarak hayranlık duymaya başladı ve İstanbul'a taşındı.
Shcherbakova,10 yıldır Türkiye'yi ve Türk dizi setlerini adım adım geziyor, Rusça konuşulan coğrafyalara tanıtıyor. 

Türkiye'deki birçok turizm firmasına da destek sunuyor



Üniversite yıllarında ilk defa İstanbul'a gelen ve ilk günlerini "büyülü günler" olarak nitelendiren Shcherbakova, 2010'da İstanbul'a yerleşti.Yıllardır Rusya'ya gitmediğini söyleyen Shcherbakova,10 yıldır sosyal medya hesaplarından paylaşımlarla Rus ve Rusça konuşan Orta Asya ülkelerinden gelen turistler için mekan ve şehir tanıtımı yaparak Türkiye'deki birçok turizm firmasına da destek sunuyor.


Anjelika, Karadeniz ve doğu turları da yaparak Türkiye'nin dört bir yanındaki çok kültürlü yapıyı, tarihini ve mutfak zenginliklerini 200 bine yakın sosyal medya takipçisine özellikle de Rusça konuşulan coğrafyalara anlatmaya devam ediyor. 

Gezi rotalarında Türk dizi setlerine de ağırlık veren Anjelika Shcherbakova, dizilerin Rus dünyasına açılmasına yardımcı oluyor, dizilerin çekildiği yerlere turlar düzenliyor. 



Büyülü, muhteşem bir şehir

Bir kartpostalla başlayan hayallerinin peşinden gittiğini anlatan Shcherbakova, "O zamanlar şimdiki gibi yoğun bir turist trafiği yoktu. Babam sürekli Türkiye'ye gelirdi ticaret için. Bana getirdiği en güzel hediye de bir kartpostaldı. Şimdi o hayalin içinde huzurla yaşıyorum ve elimden geldiğince İstanbul'u tanıtıyorum. Burası kesinlikle büyülü, muhteşem bir şehir." diye konuştu. 

Shcherbakova, sözlerine şöyle devam konuştu:

"Kalbimin ilk 3 yerinde Ayasofya-i Kebir Cami, Süleymaniye Cami ve Rumeli Hisarı var. Kültürel olarak ise tercihim Kuzguncuk. Hayvanları çok seviyorlar. Çok canlı bir yer. Cami, kilise ve sinagog yan yana. Kültürlerin, insanların bir arada barış içinde yaşaması çok güzel. Kuzguncuk beni büyülüyor."

(AA)


http://www.ankaramasasi.com/haber/231929/rus-gezgin-10-yildir-turkiyeyi-ve-turk-dizilerini-tanitiyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.