Ankara Tiftik Keçisi yetiştiricilerine ilave destek sağlanacak

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ankara Tiftik Keçisi yetiştiricisine ilave 20 lira destek verileceğini açıkladı.
Ankara Masası
|
08 Ekim 2020, Perşembe - 12:56
Ankara Tiftik Keçisi yetiştiricilerine ilave destek sağlanacak
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ankara'nın Güdül ilçesinde düzenlenen Ankara Tiftik Keçisi Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi'nin açılışında konuştu.


Türkiye'nin tiftik keçisi varlığının son 30 yılda azaldığını dile getiren Pakdemirli, "2009'da 147 bin başa düşen tiftik keçisi sayısının son 11 yılda sağladığımız destekler ve projeler sayesinde azalışını durdurduk ve yüzde 64 artışla 241 bin başa ulaştırdık. Tiftik üretimi de son 10 yılda, 2 kattan fazla artışla 380 tona ulaştı." ifadelerini kullandı.

"Hayvancılık desteğini 6,6 milyar liraya çıkardık"

Bakan Pakdemirli,18 yılda çiftçiye, yetiştiriciye ve üreticiye 310 milyar lira destek ödemesi yaptıklarını söyledi. Pakdemirli, söz konusu miktarın 71 milyar lirasının hayvancılık desteği olduğunu belirterek, "Son 2 yılda tarımsal desteği yüzde 52 artışla 14,5 milyardan 22 milyar liraya ulaştırdık. Bu desteğin yüzde 30'undan fazlasını da hayvancılığa ayırdık. Bugün itibarıyla 17,1 milyar lirayı üreticilerin hesaplarına aktardık. Aynı şekilde 2 yılda hayvancılık desteğini 3,6 milyardan 6,6 milyar liraya çıkardık." dedi.

"Oğlak tiftiğine kilogram başına 30 lira destek veriyoruz"

Pakdemirli, açıklamasında şunları kaydetti:

"Tiftik üretimi noktasında yetiştiricilerimize çok önemli destekler sağlıyoruz. Oğlak tiftiği için kilogram başına 30 lira, Anamal tiftiğine 28 lira, Tali tiftiğine ise 20 lira destek veriyoruz. Bu kapsamda son 10 yılda, 4 bin 756 yetiştiricimizin 1856 ton tiftiği için 38 milyon lira destekleme ödemesi yaptık. Çoban istihdamı yapan küçükbaş işletmelerimize de yıllık 5 bin lira destek sağlıyoruz." dedi.

Tiftik keçisi yetiştiricilerine müjde

Tiftik keçisi yetiştiricilerine müjde vermek istediğini belirten Pakdemirli, "Ankara Tiftik keçisine, Anaç Koyun Keçi Desteğine ilave olarak hayvan başına 20 lira destek ödeyeceğiz. Bunun yanında, sözleşmeli üretim kapsamında tiftik üretimi yapan yetiştiricilerimize Tiftik Desteğine ilave olarak kilogram başına 10 lira destek vereceğiz." diye konuştu.

Bakan Pakdemirli, Ankara Keçisi Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi kapsamında 146 yetiştiriciye 676 damızlık teke dağıtımı yapacaklarını da sözlerine ekledi.

(AA)
http://www.ankaramasasi.com/haber/232035/ankara-tiftik-kecisi-yetistiricilerine-ilave-destek-saglanacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.