Katar için inşa edilen AL-DOHA gemisi denize indirildi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar,​Anadolu Tersanesi tarafından Katar Deniz Kuvvetleri için inşa edilen silahlı eğitim gemisi Al-Doha'nın denize indiriliş törenine katıldı.
aa:text:20201008:22627970
|
08 Ekim 2020, Perşembe - 13:58
Katar için inşa edilen AL-DOHA gemisi denize indirildi

Katar Savunma Bakanı Halid Bin Muhammed El Atiyye, Savunma Sanayisi Başkanı İsmail Demir, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Milli Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere'nin de katıldığı törende konuşan Akar, ülke savunmasına önemli katkılar sağlayacak gemilerin dost ve kardeş Katar halkına, Katar Silahlı Kuvvetlerine hayırlı olması temennisinde bulundu.

"Katar Körfez'in parlayan yıldızı"

Katar'ı son yıllarda bölgesel ve küresel siyasette takip ettiği bağımsız politikalar dolayısıyla "Körfez'in parlayan yıldızı" olarak nitelendiren Akar, Katar'ın, bölgenin ve İslam dünyasının barış ve istikrarına olumlu katkılar sunduğunu belirtti.

"Katar'ın güvenliğini kendi güvenliğimiz gibi görüyoruz"

Akar, "Türkiye olarak kendi güvenliğimizi nasıl görüyorsak, dost ve kardeş ülke Katar'ın güvenliğini de aynı şekilde görüyor ve önemsiyoruz." ifadelerini kullandı.

Samimi arzularının kendi ülkesi ve halkının güvenliğini sağlamasının yanı sıra bölgede barış, huzur ve istikrarın sağlanmasında da önemli roller üstlenecek çok daha güçlü bir Katar ordusunun varlığı olduğunu dile getiren Akar, silahlı eğitim gemilerinin inşasını da bu amaçla atılmış önemli bir adım olarak değerlendirdi.

"İlk 100 savunma sanayi şirketi arasında 7 Türk firması var"

Türkiye'nin insan kaynağı ve potansiyeline vurgu yapan Akar, dünyanın ilk 100 savunma sanayisi firması içerisinde bu yıl 7 firmanın yer aldığını hatırlattı. Bununla yetinmediklerini de dile getiren Akar, şunları söyledi:

"Çok daha fazla firmanın dünya pazarında yer alabilmesi için kaynaklarımızı etkin, doğru ve yerinde kullanmak için azami gayret gösteriyoruz. Bugün itibarıyla askeri fabrikalarımız ve tersanelerimiz, vakıf şirketlerimiz ve özel sektör firmalarımız; kendi insan kaynağı ve mühendislik birikimi ile savunma ihtiyaçlarımızın yüzde 70'ini karşılamaktadır." 

"2023'e kadar savunma sanayisinde yerli ve millik oranı daha da yükselecek"

"2023 yılına kadar bu oranı, çok daha yukarılara taşımak için gece gündüz demeden azim ve kararlılıkla çalışıyoruz. MİLGEM gemilerimiz, Altay ana muharebe tankı, Fırtına topçu sistemleri, ATAK taarruz helikopteri, silahlı/silahsız insansız hava araçları, Hürkuş başlangıç ve temel eğitim uçağı, Gökbey genel maksat helikopteri ve ürettiğimiz her türlü mühimmat yerlilik ve millilik konusundaki azim ve kararlılığımızın en açık göstergesi." 

"Başarılı operasyonlarda yerli ve milli teknolojinin de önemli rolü var"

"Yurt içi ve sınır ötesinde icra ettiğimiz operasyonların başarıyla sonuçlanmasında personelimizin fedakarlığı ve kahramanlığının yanı sıra, sahip olduğumuz bu yerli ve milli teknolojilerin de önemli rolü olduğunu hepimiz biliyoruz. Yerli ve milli savunma sanayisi alanında bu seviyelere ulaşmamızda Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliği, teşvik ve desteklerinin yüksek bir motivasyon oluşturduğunun da altını burada özellikle çizmek istiyorum."

"Pruvanız neta, bahtınız açık olsun"

Akar, sözlerini Katarlı denizcilere söylediği "Denizleriniz sakin, pruvanız neta, yolunuz bahtınız açık olsun." ifadesiyle tamamladı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/232098/katar-icin-insa-edilen-al-doha-gemisi-denize-indirildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.