Çavuşoğlu’ndan Kıbrıs Rumlarına hukuk dersi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’nin Akdeniz’de hak ihlallerinde bulunduğu iddialarına yanıt verdi
Ankara Masası
|
08 Ekim 2020, Perşembe - 14:56
Çavuşoğlu’ndan Kıbrıs Rumlarına hukuk dersi
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Türkiye’nin Bölgesel ve Küresel Güvenlikteki Rolü” konulu söyleşide"Türkiye’nin Akdeniz’de hak ihlallerinde bulunduğu" iddialarına yanıt verdi.

Çavuşoğlu,"Hangi kanunun Türk faaliyetlerinin yasa dışı olduğunu belirttiğini merak ediyorum. Size bir sorum olacak Sayın Büyükelçi: Kıbrıslı Türklerin de Kıbrıs etrafındaki hidrokarbon kaynaklarda da hakları olduğunu kabul ediyor musunuz? Bunu kabul ediyor musunuz? Sizin adınıza cevaplayayım, Lideriniz (Nikos) Anastasiadis bunu kabul ediyor. Neden eşit gelir paylaşımı sağlamıyorsunuz? Kıbrıs Türklerinin istedikleri son derece adil: Eşit gelir paylaşımı ve 2011, 2012 ve 2019’da öneriler sundular. Bunları neden reddettiniz?" ifadelerini kullandı.



''Siz kendi usulsüzlüklerinize bakın''

Çavuşoğlu, Kıbrıs’ta bulunan Türk askerleri konusuna da değindi.  Çavuşoğlu şu şekilde konuştu: ''Kıbrıs Türkleri, Türkiye’nin de desteğiyle referandumda Annan Planı’nı desteklediler esasen. Siz neden 2004’te bunu reddettiniz? Neden 2017’de Crans Montana’daki tüm önerileri reddettiniz? Müsaade edin, bu soruya ben yanıt vereyim: Çünkü Kıbrıslı Türklerle hiçbir şeyi paylaşmak istemiyorsunuz. Bunu Anastasiadis söylüyor, liderleriniz bunu söylüyor. Hiçbir şeyi paylaşmak istemiyorsunuz. (Anastasiadis) Kıbrıslı Rumların, Türklerle hastanelerini bile paylaşmak istemediğini söyledi. Bu yüzden bir mutabakata varamıyorlar. Bu yüzden geri adım atmak zorunda kaldı. Siz kendi usulsüzlüklerinize bakın, Kıbrıslı Türklerin haklarına yönelik ihlallerinize. Türkiye Kıbrıs’ta garantörlerden biridir ve Kıbrıslı Türklerin haklarını korumak zorundadır''

(AA)
http://www.ankaramasasi.com/haber/232372/cavusoglundan-kibris-rumlarina-hukuk-dersi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.