Bir insanı yakalayacak büyüklükte örümcek ağı keşfedildi

ABD'deki Missouri ormanlarının derinliklerinde Missouri Doğa Koruma Departmanı'ndan Francis Skalicky tarafından Springfield yakınlarında dev örümcek ağı keşfedildi.
Zeliha Demirci
|
08 Ekim 2020, Perşembe - 18:09
Bir insanı yakalayacak büyüklükte örümcek ağı keşfedildi

Missouri Doğa Koruma Departmanı mensubu Francis Skalicky, Springfield yakınlarındaki bir patika dışında insanı yakalayacak büyüklükte dev bir örümcek ağı keşfetti.

Ağı, Araneidae(ağ örücü) cinsi örümceğin oluşturduğunu belirten Missouri Doğa Koruma Departmanı'na göre ağ örücü örümcekler büyük ve tüylü olsa da genellikle insanlara zarar vermiyor. Benekli ağ örücü veya ahır örümcekleri olarak da bilinen bu tür, çoğunlukla güveler ve çayır sinekleri gibi böceklerle aynı zamanda kendi ağlarıyla besleniyor.

Koruma departmanı, "Ağ-örücü örümceklerin birçoğu gececidir. Ağlar akşam karanlığında inşa edilir ve gece boyunca av yakalamak için kullanılır. Şafak vakti örümcek, ağın iplikçiklerini (üzerinde çiy olarak toplanan nemle birlikte) tekrar sindirir ve bir sonraki ağı oluşturmak için besinleri geri dönüştürür.” ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/232671/bir-insani-yakalayacak-buyuklukte-orumcek-agi-kesfedildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.