Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ulusa sesleniş konuşması yaptı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, bir ksaba ve 7 köyü daha işgalden kurtardıklarını belirterek, "Kimin tabanlarını yalarsan yala, biz hak olundayız. Biz isteriz ki kan dökülmesin, çıkın gidin toprağımızdan. Biz toprağımızı geri alacağız." dedi
Büşra Bayrak
|
09 Ekim 2020, Cuma - 17:32
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ulusa sesleniş konuşması yaptı

Rusya Dışişleri Bakanı ev sahipliğinde Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri bakanları Moskova'da bir araya geldiği saatlerde Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev ulusa sesleniş konuşması yaptı.

1 kasaba ile 7 köy daha kurtarıldı

Hadrut kasabası, Çaylı köyü, Yukarı Güzdek, Görezilli köyü, Qaracallı köyü, Süleymanlı köylü, Efendiler köyü ve Sur köyünün işgalden kurtarıldığı müjdesini veren Aliyev, iki adet S-300 füze savunma sistemi yok edildiğini belirtti. 

Aliyev, Moskova görüşmelerinin ardından Ermenistan'ın Karabağ'dan çekilmemesi halinde pişman olacaklarını vurguladı.

"Ermenistan önümüzde diz çökmüştür"

"Ermenistan bizim önümüzde acizdir, bizim önümüzde diz çökmüştür, biz topraklarımızı ya müzakere süreciyle ya da savaş yoluyla geri alacağız." diyen Aliyev, Dağlık Karabağ'da işgale son verme kararlılığını ortaya koydu.

"Sahtekarlık edeceklerse kendileri pişman olacak"

İlham Aliyev, "Moskova görüşmelerinden sonra sahtekarlık edeceklerse kendileri pişman olacak. Topraklarımızı alacağız. Biz istiyoruz, sulh yoluyla alalım." şeklinde konuştu.

Ermeni iddialarına yalanlama

Aliyev, Ermenistan'ın elinde bir tane bile Azeri askeri teçhizatı olmadığını belirterek  bazı bölgelerin Ermenilerce ele geçirildiği iddialarını yalanladı.

 "Kimin tabanlarını yalarsan yala, biz hak olundayız"

İşgalden kurtarılan topraklarda Azerbaycan bayrağı dalgalandığına işaret eden Aliyev, "Azerbaycan bu vaziyetle, bu tehditlerle barışmayacak. Biz onlara yerini gösterdik. Onlar bizim gücümüzü gördüler. Kimin tabanlarını yalarsan yala, biz hak olundayız. Biz isteriz ki kan dökülmesin, çıkın gidin toprağımızdan. Biz toprağımızı geri alacağız." ifadelerini kullandı.



http://www.ankaramasasi.com/haber/234402/azerbaycan-cumhurbaskani-aliyev-ulusa-seslenis-konusmasi-yapti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.