Fahrettin Koca ikinci dalganın yaşandığı tarihi açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Anadolu'da ikinci dalganın aslında eylülde yaşandığını söylerken "vaka artışı yaşanmayan kent yok gibiydi" dedi.
Ankara Masası
|
09 Ekim 2020, Cuma - 19:01
Fahrettin Koca ikinci dalganın yaşandığı tarihi açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ikinci dalganın bayramdan sonra yaşandığını açıkladı.

Eylül ayından itibaren tüm Anadolu'da vaka artışların görüldüğünü belirten Koca " ylül ayı itibarıya Anadolu daha yaygın yaşadı. Vakanın artmadığı iller olmadı. Bu dönemde yaygın bir şekilde filyasyon ekiplerini artırdık. " diye konuştu.

"Vakanın artmadığı il olmadı"

Bakan Koca, ilk pik noktasına İstanbul, İzmir Kocaeli, Sakarya'nın ulaştığını söylerken şunları söyledi;

Eylül başından itibaren giderek yoğunlaşan artan vaka sayılarıyla karşı karşıya geldik. Bayram sonrası daha yoğun yaşadık, yaşamadığımız ilimiz olmadı. Köylere kadar bayram sonrası salgın yaygın hale geldi. İlk pik döneminde İstanbul, İzmir Kocaeli, Sakarya gibi illerde söz konusu iken ağırlık, o dönemde Anadolu'daki iller yaşamamıştı. Eylül ayı itibarıya Anadolu daha yaygın yaşadı. Vakanın artmadığı iller olmadı. Bu dönemde yaygın bir şekilde filyasyon ekiplerini artırdık.  

Biz hasta olarak bulgusu olanları ve testi pozitifleri tanımlıyoruz. Bu test uygulamamızda her ülkenin kendi test uygulaması ve politikası var. Bizde de Bilim Kurulu'nun hazırladığı rehberde biz semptomu olanlara test yapıyoruz. Biz ülke olarak test politikamzıda bulgusu olanlara test yaptığımızı ifade ettik. Bu kişileri DSÖ'ye bildiriyoruz. Bunun dışında yer yer temmuzdan itibaren kesitsel taramalara başladık. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/234524/fahrettin-koca-ikinci-dalganin-yasandigi-tarihi-acikladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.