Doğu Perinçek'ten tepki çekecek sözler

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Azerbaycan'ın verdiği mücadele ile Suriye'de Beşar Esad'ın verdiği mücadelenin aynı olduğunu söyledi.
Ankara Masası
|
09 Ekim 2020, Cuma - 22:33
Doğu Perinçek'ten tepki çekecek sözler
Başak Şengül'ün Enine Boyuna programına Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in sözleri damga vurdu.

Doğu Perinçek, Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarını kurtarma mücadelesiyle, Beşar Esad yönetiminin Suriye'de yaptıklarının aynı olduğunu savundu.

Perinçek Türkiye'nin her iki ülkeye de aynı tavırla yaklaşılması gerektiğin söyledi.

"Azerbaycan'la aynı iş"

Perinçek, Suriye yönetiminin kendi toprağını kurtarmaya çalıştığını belirterek "Şu anda Suriye’nin yaptığı işle yani Beşar Esad yönetimindeki Suriye devletinin yaptığı işle, Azerbaycan’ın kendi vatan topraklarını kurtarması aynı iş. Suriye’de bölünmüş Amerika gelmiş orada savaş kışkırtmış. IŞİD’i kışkırtmış, PYD’yi PKK’yı kışkırtmış, bir takım özel bölgeler falan kurmuş. Suriye’de kendi vatanını kurtarmaya çalışıyor. Onun için vatanını kurtaran Azerbaycan’a tavrımız neyse… Suriye kendi toprağında savaşıyor. Suriye Antep’e girmiyor. Suriye Hatay’a girmiyor. Suriye Adana’ya girmiyor. Ne yapıyor Suriye, İdlib’de kendi vatanı Fırat’ın doğusu da Fırat’ın batısı da kendi vatanını kurtarıyor. Vatanını kurtarmak bir milletin en büyük hakkı." diye konuştu.
http://www.ankaramasasi.com/haber/234766/dogu-perincekten-tepki-cekecek-sozler
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.