ABD'nin Ohio eyaletinde 50 bin seçmene yanlış oy pusulası gitti

ABD’nin Ohio eyaletinde 50 bine yakın seçmene yanlış oy pusulası gönderildiği belirtildi.
aa:text:20201009:22642860
|
10 Ekim 2020, Cumartesi - 00:58
ABD'nin Ohio eyaletinde 50 bin seçmene yanlış oy pusulası gitti

Yerel medyaya yansıyan haberlere göre, bazı oy pusulalarında yanlış kongre adayları yer alırken bazıları da yanlış bölgelere postalandı.

Oy pusulalarını zarflara koyan sistemin ayarlarında birinin yaptığı değişiklik sonucu Franklin bölgesinde bu sorunu yaşadıklarını açıklayan Seçim ofisi yetkilileri, 72 saat içinde düzeltme yapılarak yeni oy pusulalarını göndereceklerini duyurdu.

Posta yoluyla oylama için bölgedeki seçmene yaklaşık 240 bin oy pusulası gönderildi.

Franklin bölgesinde 880 bin, Ohio genelinde ise 8 milyon kayıtlı seçmen bulunuyor.

Trump'tan ''hileli seçim” yorumu

Sahtekarlık yapıldığı iddiasıyla posta yoluyla oylamalara daha önce defalarca karşı çıkan ABD Başkanı Donald Trump, Ohio'daki yanlışlık için Twitter hesabından, “Son Dakika Haberi: 50 bin Ohio seçmeni yanlış oy pusulası alıyor. Kontrol dışı. Hileli bir seçim.” şeklinde paylaşımda bulundu.

Ohio Seçim Ofisinden Trump'a cevap: "Seçimlerimiz adildir"

Ohio seçim ofisi de Trump’a yanıt olarak, Twitter’dan, “Sayın Başkan, bu ciddi sorunu düzeltmek için uğraşıyoruz. Seçim ofisimiz partiler üstüdür ve seçimlerimiz adildir. Her oy sayılacaktır.” cevabını verdi.

Erken oylama bilgilerini derleyen "ABD Seçimler Projesi" adlı siteye göre, ülkede etkisini sürdüren yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle 3 Kasım’da yapılacak Başkanlık seçimleri için şu ana kadar posta veya elden zarf bırakma yoluyla 6 milyona yakın oy kullanıldığı kaydedildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/234857/abdnin-ohio-eyaletinde-50-bin-secmene-yanlis-oy-pusulasi-gitti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.