Kılıçdaroğlu: Bu ülkenin kurtuluşu seçime gitmek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu ülkenin kurtuluşu bir an önce seçime gitmektir." dedi.
Ankara Masası
|
10 Ekim 2020, Cumartesi - 09:18
Kılıçdaroğlu: Bu ülkenin kurtuluşu seçime gitmek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, erken seçim tartışmalarına kapıları kapatarak 2023'e işaret etse de muhalefetin bu yöndeki beklentisi sürüyor. Söz konusu talebi açık açık dile getiren ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu. 


Bahçeli'ye erken seçim çağrısı

Bir televizyon programında erken seçim tartışmalarına değinen CHP lideri, "Bu ülkenin kurtuluşu bir an önce seçime gitmektir. Bunu kime söylüyorum? Sayın Bahçeli'ye söylüyorum. Bu ülkeyi seviyorsan çık kardeşim yarın sabah de ki 'Yeter artık'... Türkiye'yi seçime götür. Sorumluluk sahibi insanlar bu ülkeyi yönetirler" dedi. 


"İlk seçimde iktidar olacağız"

Yapılacak ilk seçimde iktidara geleceklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

"Belki hükümet bir erken seçim bile yapabilir. Zaten biz seçime hazırız.
Bizim oyumuz düşmedi, artıyor. Beklediğimiz ölçüde artmıyor. Bir kararsız grup var, bu grup doğal olarak siyaset kurumunu ve iktidarı sorguluyor. Bizim beklediğimiz de vatandaşın sorgulaması ve düşünmesidir. Hepimiz oturup düşüneceğiz; memleket bu hale niye geldi, nerede yanlış yaptık? Gazete okuyacağız, internete gireceğiz, bunlar doğru mu söylüyor diye sorgulayacağız. Ben bunu çok önemsiyorum. CHP de sorgulanacak doğal olarak. Ve biz çok eminim ki, ilk yapılacak seçimde Türkiye demokrasisini güçlendiren, böyle bir siyasi iradeyi iktidara getiren bir ülke olacağız. Bizim tarihimizde ilk kez bir otoriter rejimi demokratik yollarla iktidardan indireceğiz."
http://www.ankaramasasi.com/haber/235047/kilicdaroglu-bu-ulkenin-kurtulusu-secime-gitmek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.