EGO otobüsü yaya üst geçidine çarptı: 12 kişi yaralandı

Ankara’da EGO otobüsü yaya üst geçidinin ayağına çarptı. Kazada çok sayıda kişi yaralandı.
Büşra Bayrak
|
10 Ekim 2020, Cumartesi - 10:20
EGO otobüsü yaya üst geçidine çarptı: 12 kişi yaralandı

Kaza, sabah saatlerinde Esenboğa Havaalanı yolu üzeri Hasköy mevkisinde bulunan Yüncüler Durağı’nda meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, yağış nedeniyle kontrolden çıkan  Mustafa U. yönetimindeki 06 BV 9223 plakalı  EGO otobüsü yol üzerindeki yolcu durağı ve üst geçit asansörüne çarptı. 

Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi.

Ağır yaralandığı öğrenilen sürücü Mustafa U. itfaiye ekiplerinin çalışması sonucu sıkıştığı yerden çıkartılırken, otobüste bulunan 11 yaralı da ambulanslarla bölgedeki çeşitli hastanelere kaldırıldı.

"Şoför yaralıyım kurtarın diye bağırıyordu”

 Olayın görgü tanığı olan esnaf Mustafa Danacı, “Olay anında buradaydık. Şiddetli bir ses duyduk. Yer yerinden oynadı. Biz hemen çıktık. Şoför ‘Yaralıyım kurtarın diye bağırıyordu’ ön kapı açılmayınca orta kapıdan içeri girdik. Yaralıları çıkardık. Daha sonra ambulanslar geldi. O anda 2 tane hemşire geçiyordu buradan. Yardımcı oldular sağ olsunlar. Gerekeni yaptık. Fakat şoförü çıkaramadık” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri çalışma yürütüyor

Kaza sonrası Şehit Ömer Halisdemir Bulvarı Havaalanı yolu istikameti trafik akışı yan yoldan sağlanırken, Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri ise yola saçılan cam parçalarını temizleyerek üst geçittin trafikte tehlike yaratmaması için çalışma yürütüyor. Çalışmaların ardından trafik akışının normale dönmesi bekleniyor.


Başkan Yavaş'tan geçmiş olsun mesajı

Yaşanan kaza sonrası Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yaralılara geçmiş olsun dileklerini iletti. 

Yavaş paylaşımında, "Altındağ Şehit Ömer Halisdemir Bulvarı'nda EGO otobüsümüzün üst geçide çarpması  sonucu yaralananların bir an evvel sağlığına kavuşmasını diliyorum. Ankara'mıza geçmiş olsun." ifadelerini kullandı.
http://www.ankaramasasi.com/haber/235131/ego-otobusu-yaya-ust-gecidine-carpti-12-kisi-yaralandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.