Kuzey Kore tarihinin en büyük olayına başlıyor

Kuzey Kore tarihinin en büyük askeri geçidine hazırlanıyor. Ülkeyi yöneten partinin 75. yılı kutlamaları kapsamında geniş çaplı bir tören düzenlenecek.
Zeliha Demirci
|
10 Ekim 2020, Cumartesi - 11:03
Kuzey Kore tarihinin en büyük olayına başlıyor

Uydu görüntülerine göre Kuzey Kore yönetimi tarihinin en büyük askeri geçit törenine hazırlanıyor. Binlerce askerin yürüyüşe katılacağı sonrasında ise zırhlı araç geçişlerinin yapılacağı belirtiliyor. Pyongyang yönetiminin yeni uzun menzilli balistik füzeleri de görücüye çıkarması bekleniyor. Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, 75. yıl kutlamalarıyla Washington'a "Güçlüyüz" mesajı vermeyi planlıyor.

Öte yandan Roma Büyükelçiliğinde görev yaparken 2018'in sonunda kayıplara karışan Kuzey Koreli diplomat Jo Song-gil'in Güney Kore'de yaşadığı ileri sürüldü. Güney Kore Ulusal Meclisi İstihbarat Komitesi Üyesi, Milletvekili Ha Tae-keung, Facebook'da yaptığı paylaşımda, Jo'nun 2019'da ülkeye geldiğini ve Güney Kore hükümetinin koruması altında olduğunu yazdı.

İtalya, Pyongyang yönetiminin, 2017'deki füze denemelerine tepki olarak Kuzey Kore'nin o dönemki Roma Büyükelçisi Mun Jong-nam'dan ülkeden ayrılmasını istemişti. Mun Jong-nam'ın ülkesine dönmesinin ardından bu görevi geçici olarak Jo Song-gil üstlenmişti. Kasım 2018'de görevini bırakarak kayıplara karışan Kuzey Koreli diplomat Jo ve eşinin, Ağustos 2019'da İtalya'dan ayrıldığı ifade edilmişti.

Güney Kore'de ana muhalefetteki Kore Hürriyet Partisi'nin (LKP) lideri Lee Eun-jae, "Jo, İtalya'dan ayrıldı ve bir yerlerde koruma altında." ifadesini kullanmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/235228/kuzey-kore-tarihinin-en-buyuk-olayina-basliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.