Hatay'daki yangının çıktığı o an!

Hatay iki gündür söndürülemeyen yangının çıktığı ana ait olduğu iddia edilen görüntüler ortaya çıktı.
Ankara Masası
|
10 Ekim 2020, Cumartesi - 16:56
Hatay'daki yangının çıktığı o an!
Hatay'ın Belen ilçesinden başlayarak rüzgarın etkisiyle İskenderun ve Arsuz ilçelerine sıçrayan yangınla mücadele iki gündür sürüyor.

Yerleşim alanlarına kadar ulaşan yangını terör örgütü PKK yanlısı 'Ateşin çocukları' üstlendi.



O ana ait görüntüler

Sosyal medyada hızla yayılan bir videonun ise yangının çıktığı ana ait olduğu iddia edildi. Görüntülerde iki kişinin ormanlık alanı ateşe verdiği ve zafer işareti yaparak bölgeden uzaklaştığı görüldü.




Valilik gözaltıların olduğunu duyurmuştu

Hatay Valiliği, kentte 2 gündür süren ve bir türlü söndürülemeyen yangınla ilgili sabotaj ihtimaline karşı bazı şüphelilerin gözaltına alındığını duyurdu. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

"09 Ekim 2020 Cuma günü Belen ilçemizde farklı noktalarda çıkan yangın zaman zaman kontrol altına alınsa da arazi ve hava şartları sebebiyle yangın henüz söndürülememiştir. İlimizde Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, İlçe Belediye İtfaiye ekipleri ve çevre illerdeki belediyelerin itfaiye ekipleri ile yangın kontrol altına alma çalışmaları devam etmektedir. Yangında sabotaj ihtimaliyle ilgili gözaltına alınan şahıslar olup konuyla ilgili soruşturma devam etmektedir. Henüz sabotaj ile ilgili kesin bir bilgiye ulaşılamamıştır. Hem yangının seyrini hem de sabotaj ihtimalini araştırmak için bölgemizde İHA'lar görev yapmakta, kolluk kuvvetlerimiz de kapsamlı bir şekilde konuyu araştırmaktadır."

http://www.ankaramasasi.com/haber/235891/hataydaki-yanginin-ciktigi-o-an
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.