Ermenistan Gence’ye füzelerle saldırdı

Ermenistan ordusunun, ateşkesin üzerinden 24 saat geçmeden, Azerbaycan'ın Gence kentine füzelerle saldırması sonucu 7 kişi öldü, 33 kişi de yaralandı.
IHA-1212894
|
11 Ekim 2020, Pazar - 08:08
Ermenistan Gence’ye füzelerle saldırdı


Ermenistan ordusu insani ateşkesi ihlal ederek Azerbaycan’ın en büyük ikinci şehri olan Gence’de sivil yerleşim birimlerine füzeli saldırı gerçekleştirdi.

Füze evlere isabet etti

Füzenin evlerin bulunduğu alana düşmesi sonucunda evler, araçlar büyük hasar alırken bazı evler ise tamamen enkaza döndü. 

5 kişi hayatını kaybetti, 28  kişi yaralandı


Azerbaycan Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, saldırı nedeniyle ilk belirlemelere göre 5 kişi hayatını kaybetti, 28  kişi yaralandı. 

Ancak, can kaybı 7 kişiye yaralı sayısı da 33'e yükseldi.

Saldırının şiddetiyle yıkılan evlerin enkazında arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Saldırı nedeniyle enkaz altında kalan ve kurtulmayı başaran Genceli vatandaşlar, o dehşet anları ve neler yaşadıklarını anlattı.


Ali Memedov: "Patlama sesi duyduk, ev üzerimize çöktü"

Tamamen yıkılan evden kendi imkanlarıyla çıktığını söyleyen Ali Memedov, "İlk önce bir patlama sesi duyduk. Sonra ev hemen üzerimize çöktü. Ben ilk önce deprem oldu zannetim. Daha sonra ailemle birlikte enkazdan çıktık." dedi. 

Dışarı çıkıncı büyük bir şok yaşadığını, asıl füzelerin komşularının binalarına düştüğünü belirten Memedov,  "Çocukların ve kadınların bağırışlarını duydum. Hemen onlara yardım edip, olay bölgesinden uzaklaşmaya çalıştık." diye konuştu.

Bir annenin isyanı: "Bizim suçumuz neydi?"

Gözü yaşlı bir şekilde evinin önünde bekleyen bir anne, "Patlamada 2 çocuğum başından yaralandı. Annem de cam parçalarının düşmesi nedeniyle ayağından yaralandı." dedi. 

Çocuklarının şu anda hastanede tedavi altında olduğunu belirten Genceli anne, "Hayatımda ilk defa böyle bir şok yaşadım. Bizim suçumuz neydi?" diye haykırdı. 

İlham Abbasov:"Ermenistan ordusu faşistliğini gözler önüne seriyor"

Ermenistan'ın ateşkes çağrısına güvenilmemesi gerektiğini belirten bölge sakinlerinden İlham Abbasov da, "Biz insani olarak cenazelerini cephelerden almaları için ateşkes yaptık. Ancak onlar ilk fırsatta bizi vurdu. Saldırı, Ermenistan ordusunun faşistliğini gözler önüne seriyor." dedi. 

Füzelerin düştüğü yerine tamamen sivillere ait olduğunu aktaran Abbasov, "Neydi burası. Askeri karargah mı? Orduevi mi? Çocuk ve kadınların yaşadığı bir mahalle ve hemen yanında da bir park." dedi.

Rahib Halilov: "Eşim enkaz altında hayatını kaybetti"

Saldırıda eşini kaybeden Rahib Halilov,”İki oğlum var ikisi de cephede savaşıyor. Biri Murov’da, diğeri ise Gedebey’de. Gece füze nasıl geldiyse beni aynadan dışarı fırlattı. Onun için sağ kaldım. Gece saat ikiydi patlamanın şiddetiyle beni camdan dışarı fırlattı. Eniştem ağır yaralandı, eşim ise enkaz altında kalarak hayatını kaybetti. Eşimi enkazdan güçlükle çıkardılar. Şarapnel başına isabet etmişti” diye konuştu.


"Bazı komşularımız da hayatını kaybetti"

Bölgede sadece sivillerin yaşadığı belirten Halilov,”Bazı komşularımızda hayatını kaybetti. Bazıları ise hala enkaz altında. Kurtarma çalışmaları devam ediyor” dedi.

Saldırıda ölen ve yaralanan sivillerin olduğu belirtilirken görevliler tarafından enkaz altına kalan vatandaşları kurtarma çalışmaları sürdürülüyor.

Ermeni güçleri gece yarısı Terter'i de top ateşine tutmuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/236333/ermenistan-genceye-fuzelerle-saldirdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.