Formula 1 için İstanbul Park pistinin asfaltı yenileniyor

Formula 1 yarışları öncesi İstanbul Park pistinin asfaltını yenileme çalışmaları başlatıldı.
Büşra Bayrak
|
11 Ekim 2020, Pazar - 11:50
Formula 1 için İstanbul Park pistinin asfaltı yenileniyor
Haberi Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu duyurdu.

Asfalt yenileme çalışmalarının startını veren Karaismailoğlu, "Formula-1 yarışları için çok özel bir asfalt gerekiyor. Özellikle işçilik ve imalat gerektiren bir işlem olduğu için özen gösteriyoruz. Bizler de yüksek mühendislik gerektiren bu işlemi en kısa sürede bitirip hizmete sunacağız." dedi.

Gerek İstanbul Park’ın içindeki gerekse dışarıdaki desteklerinin yarış bitene kadar devam edeciğini vurgulayan Karaismailoğlu, "Ülkemize yakışır ve İstanbul’u temsil edecek bir yarışı yapmanın sorumluğunu ve heyecanını taşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Açıklamalarının ardından asfalt kazıma aracına binen Bakan Karaismailoğlu, ilk startı vererek pistin asfalt yenileme çalışmalarını başlattı.

5.3 kilometre büyüklüğünde ve 14 ayrı viraja sahip olan dünyanın en zorlu yarış pistindeki yenileme çalışmalarının yaklaşık 1 haftada tamamlanması bekleniyor.

Türkiye, 9 yıl aradan sonra Formula 1 yarış takvimine eklenmişti.

Formula 1'in internet sitesinde güncellenen takvime göre, İstanbul'da 15 Kasım Pazar günü yapılacak yarış 13.10'da başlayacak.

Yarıştan 1 gün önce yapılacak sıralama turları ise 15.00-16-00 saatlerinde gerçekleştirilecek.

Şampiyonanın bu sezonki 14. etabı, İstanbul'un Tuzla ilçesinde bulunan 5,3 kilometrelik pistte 58 tur üzerinden düzenlenecek.

İlk olarak 2005'te Formula 1 takvimine dahil edilen Türkiye Grand Prix'si, 2011'e kadar yarışlara ev sahipliği yapmıştı.

Yedi yıl boyunca F1 takviminde yer alan İstanbul, yeni tip koronavirüs  salgını sebebiyle revize edilen 2020 takvimine alınmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/236462/formula-1-icin-istanbul-park-pistinin-asfalti-yenileniyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.