Ev değil silah fabrikası çıktı

İstanbul’da yasa dışı silah imalathanesine yapılan operasyonda kuru sıkıdan dönüştürülen 9 tabanca ve çok sayıda silah parçası ele geçirildi, 1 kişi gözaltına alındı.
IHA-20201011AW136956
|
11 Ekim 2020, Pazar - 13:43
Ev değil silah fabrikası çıktı

Edinilen bilgilere göre, Ataşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Mehmet Nejmi A. (46) adlı bir kişinin Ataşehir ve Ümraniye’de silah ticareti yaptığı ve Ümraniye’nin Esenşehir Mahallesi’ndeki iş yerini silah imalathanesi olarak kullandığı yönünde istihbarat aldı. 

İhbarı değerlendiren polis, şüphelinin ikamet ve iş yeri adresini belirleyerek dün iki ayrı ilçede peş peşe operasyon düzenledi. 

Baskında ev ve iş yerini silah imalathanesine dönüştüren Mehmet Nejmi A.  gözaltına alındı.

Ev değil silah fabrikası

Yasadışı silah atölyesine yapılan operasyonda, üzerinde çeşitli ibareler bulunan 9 tabanca, 37 adet silah sürgüsü, 31 tane silah gövdesi, 38 şarjör, çeşitli ebatlarda 56 namlu, 41 şarjör kapağı, çeşitli ibarelerde 65 fişek, çeşitli boyda 26 adet sürgü pimi, 29 icra mili, tetik ve horozdan oluşan 12 parça ve yasa dışı atölyede silah imalatında kullanılan torna makinesi ele geçirildi.

Yaptığı silahları suç örgütlerine pazarlamış

Operasyonda yakalanan şüpheli Mehmet Nejmi A.‘nın, yasa dışı atölyede ürettiği silahları çıkar amaçlı suç örgütlerine el altından pazarladığı öğrenildi.

Yasa dışı silah iamalat ve satışı yapan Mehmet Nejmi A., emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/236772/ev-degil-silah-fabrikasi-cikti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.