Libya’da kurtarılan Türk'e davul zurnalı karşılama

Libya’nın Sirte şehrinde Hafter güçleri tarafından alıkonulduktan sonra kurtarılarak gece saatlerinde Türkiye’ye getirilen Vahit Kiraz, Adana’nın Kozan ilçesindeki ailesine kavuştu.
IHA-20201011AW137021
|
11 Ekim 2020, Pazar - 14:58
Libya’da kurtarılan Türk'e davul zurnalı karşılama

Yaklaşık 8 aydır Libya’da Hafter güçleri tarafından alıkonulan Vakit Kiraz, Adana’nın Kozan ilçesinde davul ve zurnalarla karşılandı.

Vahit Kiraz’ın eşi, kızları ve ailesi gözyaşlarını tutamadı. 

"Yaklaşık 8 ay güneş görmedim"

Kiraz, “Ölümle kalım arasındaki mücadele anlatılmaz yaşanır. O an son duayı yapıyorsunuz. Bizi İHH, elçilik, konsolosluk, devletimiz, Kızılay kurtardı. Çok uğraştılar. Yaklaşık 8 ay içerde kaldım. Güneş görmedim. Biz 9 kişiydik, 4 kişi çıktık. Onlar içeride. Onların ailesi de gözü yaşlı bekliyor. Devletimiz de takip ediyor. Ben orada 40 yıldır restoran işletiyordum. Kebap işi yapıyordum. Adanalı ne yapar. O gün yolda bir çatışma oldu, bizim uçaklar onları vurdu. Onlardan 50 kişi öldü. Bizleri komple topladılar. At oynar eşek ölür, faturayı bize kestiler” dedi.

Eşi ve kızı mutluluk göz yaşları döktü

Geceden beri uyumadan eşini beklediğini anlatırken gözyaşlarını tutamayan Münevver Kiraz (60) ise çok mutlu olduğunu söyledi. Kızı Yasemin Arıkan da gözyaşları içinde mutluluğunu ifade etti.

"Devletimiz sayesinde babamı kurtardık"

Gelin Burcu Kiraz, “Cumhurbaşkanlığı, Dışişleri Bakanlığı ile irtibat kurduk. Orada elçilik aracılığı ile kefilleri var. Kefiller ve devletimiz sayesinde babamı kurtardık. Allah hepsinden razı olsun. Çok mutluyuz” dedi.

Yeğeni Ali Bozkır, “Konsolosluk, büyükelçilikle irtibata geçtik. Haber almaya başladık. Kefili yardımcı oldu. O gün bugündür yakınlarını bulduk. Yardımcı oldular. Çıktı çok şükür” diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/237061/libyada-kurtarilan-turke-davul-zurnali-karsilama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.