Soylu: "Hatay'daki yangını terör örgütünün çıkardığı kanaati yaygın"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hatay'daki orman yangının terör örgütü tarafından gerçekleştirildiği hususunda bir yaygın kanat söz konusu olduğunu belirterek bu konudaki tahkikatın devam ettiğini söyledi.
Büşra Bayrak
|
11 Ekim 2020, Pazar - 19:14
Soylu: "Hatay'daki yangını terör örgütünün çıkardığı kanaati yaygın"
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Hatay'da açıklamalarda bulundu.

Hatay'daki yangın ile ilgili sabotaj ihtimalinin değerlendirildiğini hatırlatan Soylu, şu anda 2 kişinin gözaltında olduğunu belirtti.

İçişleri Bakanı Soylu,"(Hatay'daki orman yangını) Yangının çıkış nedenleriyle ilgili tahkikat devam ediyor. Tabi dünden itibaren Türkiye genelinde yangının terör örgütü tarafından gerçekleştirildiği hususunda bir yaygın kanat söz konusu. Tabi bizim bu konudaki tahkikatımız devam ediyor." dedi.


"Sosyal medyadaki paylaşımları yapanlardan 2'si Türkiye'de"


Yangınla ilgili sosyal medya paylaşımları hatırlatılan Soylu, "İlk paylaşımı yapan 4 kişiden ikisi yurt içinde. Onlarla ilgili gerekli adımları arkadaşlarımız dün gece itibarıyla attı. Bizim için yurt içinde olsun yeter. İkisi yurt dışında, biri Belçika'da, birisi de Almanya'da. Onların hangi ülkede olduğunu arkadaşlarımız tetkik etti. İkisi yurt içinde. Vilayetlerini söylemeyeyim. O ikisi de dün akşam itibarıyla gözaltına alındılar. Yurt dışında olanlarla ilgili elbette ki gerekli suç duyuruları oluşturuluyor, mahkeme kararları alınıyor. Yurt içine, Türkiye'ye girdikleri zaman da gerekli adli mercilerin talimatları her an uygulanıyor." diye konuştu.

Soylu, yangının, "terör örgütünün hadisesi" olup olmadığının tahkikat sonucu ortaya çıkacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Tahrike kapılınmamasını istiyoruz"

"Özellikle sosyal medya üzerinden Türkiye'de huzursuzluk oluşturmaya çalışanlar, örneğin dün Trabzon'daki yangınla ilgili de aynı hadiseyi söylediler. Bir örtü yangını netice itibarıyla. Bunu, bir terör örgütünün kampanyasına döndürmek isteyenler de var. Buna gelinmemesini, bu tahrike kapılınmamasını istiyoruz, istirham ediyoruz. Nedeni de şu; 1 Ocak'tan bugüne kadar, terör örgütünün çeşitli adlar altında üstlendiği, 'Ateşin Çocukları' da dahil olmak üzere yaklaşık 850 olay var. Bu olayların 400'ü hiç yok. Hiç baki olmamış. Neden? Bunlar da bir çeşit terör propagandasıdır. Bu olayların 300'ünün tüm adli araştırmalar sonucu kontaktan, elektrikten, herhangi bir ihmalden kaynaklandığı savcılıklarımızca tespit edilmiş. Yaklaşık 90'ının soruşturması devam ediyor. 22'sinin PKK terör örgütüyle irtibatlı olabileceği konusunda hem savcılıklarımızın hem güvenlik birimlerimizin tespiti söz konusu. Bizim görevimiz 22 tane değil 1 tane yaptırmamaktır, bunun için çaba sarf etmektir. Ama terör örgütünün kendine ait hakikaten bir propaganda yönetimi var. Bu yöntemi de kamuoyunun bilgilerine arz etmek istedim."

Terör örgütü ormanları yakın talimatını 2 yıl önce verdi

Terör örgütünün ormanlarla ilgili talimat verdiğine dikkati çeken Soylu, "Ormanlara yönelik terör örgütünün bu talimatını 2 yıl önce verdiğini, hem Avrupa eksenli hem de Kandil eksenli olduğunu söylemeliyim. Bu bizim uzun zamandır gözetimimizde, değerlendirmemizde olan ve buna yönelik tedbirleri almaya çalıştığımız bir durumdur." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/237463/soylu-hataydaki-yangini-teror-orgutunun-cikardigi-kanaati-yaygin
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.