Bakan Koca: Cumhurbaşkanımız kurallara uyarak yaşadı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgını döneminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük hassasiyetle ve kurallara uyarak yaşadığını ifade etti.
Ankara Masası
|
12 Ekim 2020, Pazartesi - 09:17
Bakan Koca: Cumhurbaşkanımız kurallara uyarak yaşadı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hürriyet gazetesinden Ertuğrul Özkök'e konuştu. Ertuğrul Özkök, Bakan Koca'ya koronavirüs salgını döneminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mı yoksa Rusya Devlet Başkanı Vladimir
Putin'in mi daha iyi korunduğunu sordu. Bakan Koca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın pandemi döneminde büyük hassasiyetle ve kurallara uyarak yaşadığına dikkat çekti.

Röportajın bir bölümü şöyle:

- Çok merak edilen, bilgi alınmadığı için de dedikodulara yol açan bir konu var. Ayasofya’nın açılış toplantısından sonra özel bir izleme yaptınız mı? Orasıyla ilgili bir vaka bildirimi oldu mu size?

“Ayasofya’ya özel bir bildirim olmadı. Ayasofya’ya sadece İstanbul’dan değil, birçok bölgeden kişiler geldi. Ama biz esas en büyük sıçramayı bayramda yaşadık. Bayram ve sonrası bütün Türkiye’ye dağıldı.”
- Yanlış bilgi vermediğiniz konusunda kimsenin şüphesi yok da doğru olup da vermediğiniz bilgi var mı?

“Toplumun bilmesi gereken bilgiyi verme noktasında bir sorunumuz yok. Toplumun bilmesi gerek. Ama benim elimde birçok bilgi var. Tonlarca bilgi var. Bu bilgilerin bir kısmı yayın haline geliyor olacak.”
- Bir de birçok uzmanın sözünü ettiği şu sürü bağışıklığı denen şey var. Ne zaman olacak bu?

“Bu kolay değil. Çünkü toplumun yüzde 60-65’inin bağışık olması gerekiyor. Bizde ilk çalışmada biliyorsunuz yüzde 0.86’ydı. Şimdi tekrarlıyoruz, biraz önce söyledim, 15’inden sonra onu açıklamış olacağız. Zannediyorum bu daha da arttı ama öyle yüzde 20, yüzde 30’larla ifade edilebilecek bir rakam olduğuna inanmıyorum. 60-65’ten aşağı olduğu müddetçe de sürü bağışıklığı olmaz. Biz koruyucu tedbirlere devam etmeliyiz.”
- Geçenlerde ilginç bir haber okudum. Rusya Devlet Başkanı Putin çok iyi korunuyormuş. Kimseyle görüşmüyormuş. Yanına 14 metrelik bir sterilizasyon koridorundan geçerek girilebiliyormuş. Dünyada birçok ülkenin başbakanı, başkanı hasta oldu. Tahtaya vuralım, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hiçbir şey olmadı. Nasıl korundu?

“Cumhurbaşkanımız bu noktada gerçekten büyük hassasiyetle ve kurallara uyarak yaşadı. Ama sahadan da geri kalmadı, hiç kopmadı. Geçenlerde Konya’ya şehir hastanesine gittik. Yakında Batman’da bir açılış var, oraya gideceğiz.”

Röportajın tamamı için tıklayınız
http://www.ankaramasasi.com/haber/237634/bakan-koca-cumhurbaskanimiz-kurallara-uyarak-yasadi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.