Bakan Selçuk: "Tablet dağıtımı bu haftadan itibaren başlıyor"

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Okullar marifetiyle tabletlerin dağıtımı bu haftadan itibaren başlıyor” dedi.
IHA-20201012AW137405
|
12 Ekim 2020, Pazartesi - 11:00
Bakan Selçuk: "Tablet dağıtımı bu haftadan itibaren başlıyor"
Milli Eğitim Bakanlığının yüz yüze eğitime geçiş planlamasının ikinci aşamasında, ilkokul 2, 3, 4. sınıflar, köy okulları, 8. ve 12. sınıflar, lise hazırlık sınıfı öğrencileri ile özel gereksinimli öğrenciler yüz yüze eğitime başladı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bu çerçevede Çankırı’da bulunan Tüney Şehit Mehmet Demir Ortaokulu’nu ziyaret etti.


Selçuk'tan tablet açıklaması

Çocukların ana mecralarının EBA TV olduğunu söyleyen Bakan Selçuk, "EBA televizyonu çocuklarımızın ihtiyaç duyduğu müfredatın tamamını kapsıyor. Çocuklarımız televizyondan ihtiyaçlarını rahatlıkla giderebilirler. Eğer kaçırırlarsa, izleyemezlerse de elbette tekrarını izleyebilirler. Tabletlerin dağıtımı ile ilgili de kriterleri daha önce açıklamıştık. Bu kriterler doğrultusunda iller, okullar marifetiyle tabletlerin dağıtımı bu haftadan itibaren başlıyor ve peyderpey devam edecek" dedi.
Bununla da kalmadıklarını 13 bine yakın EBA Destek Merkezi kurduklarını hatırlatan Bakan Selçuk, "EBA Destek Merkezleri'nde her birinde 8-10 bilgisayarın olduğu bir eğitim ortamı var. Çocuklar kendi okullarına değil, evine yakın olana başvurup bu merkezde istediği kadar çalışabilir, destek alabilir. Orada öğretmenlerimiz de var. Onlar da yardımcı olurlar." şeklinde konuştu.

(İHA)
http://www.ankaramasasi.com/haber/238033/bakan-selcuk-tablet-dagitimi-bu-haftadan-itibaren-basliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.