Kuzey Kore lideri ağlayarak özür diledi

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, iktidardaki İşçi Partisi'nin 75'nci kuruluş yıldönümünde, yaşadıkları zorluklar nedeniyle halkından gözyaşları içinde özür diledi.
Zeliha Demirci
|
12 Ekim 2020, Pazartesi - 11:43
Kuzey Kore lideri ağlayarak özür diledi

İktidardaki İşçi Parti’sinin kuruluşunun 75. yıldönümü şerefine, hafta sonu düzenlenen, kıtalararası yeni balistik füze ve diğer askeri teçhizatın sergilendiği büyük askeri geçit töreninde konuşan Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un, koronavirüs salgının şiddetlendiği dönemlerde ülkeye liderlik edemediğini söylerken gözyaşlarını tutamadı.

Güney Kore gazetesi olan Korea Times’ın haberine göre Kim Jong-un’un, “İnsanlarımız bana, gökyüzü kadar yüksek, deniz kadar derin bir güven duydu fakat ben buna tatmin edici bir karşılık veremedim. Bunun için gerçekten üzgünüm.“ ifadelerini kullandı.

Kuzey Kore'nin önceki liderleri olan dedesi ve babasına atıf yapan Kim, "Tüm halkın güveni sayesinde, büyük yoldaşlarımız Kim Il-sung ve Kim Jong-il'in davasına sahip çıkma sorumluluğu bana verildi. Ama çabalarım ve samimiyetim, halkımızı hayatlarındaki sıkıntılardan kurtarmaya yetmedi." şeklinde devam etti.

Kim, konuşmasının önemli bir bölümünü, alışılmışın dışında Kuzey Kore halkının çektiği sıkıntılarına ayırdı, "büyük zorluklar", "sayısız sıkıntılar" ve "görülmemiş felaketler"den söz etti. Füze ve nükleer programı nedeniyle Kuzey Kore'ye yıllardır uluslararası yaptırımlar uygulanıyor. Doğal afetlerin de ülkedeki durumu ağırlaştırdığı belirtiliyor.

Kore Ulusal Birleşme Enstitüsü'nün Kuzey Kore Direktörü Hong Min, "Kim'in böyle bir etkinlikte neden gözyaşı dökme aşamasına geldiğine bakmak gerekiyor. Satır aralarında liderliğinin çok büyük baskı olduğunu görebiliyorsunuz" dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/238424/kuzey-kore-lideri-aglayarak-ozur-diledi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.