Lavrov: “Dağlık Karabağ’da ateşkes kurallarına uyulmuyor”

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ermenistan Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan ile gerçekleştirdiği görüşmede, Dağlık Karabağ’da ateşkese uyulmadığını ifade etti.
IHA-20201012AW137603
|
12 Ekim 2020, Pazartesi - 13:25
Lavrov: “Dağlık Karabağ’da ateşkes kurallarına uyulmuyor”

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ermenistan Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan’ı Moskova’da bulunan Dışişleri Bakanlığı binasında ağırladı. 

Lavrov, Ermeni mevkidaşı Mnatsakanyan ile yaptığı görüşme sırasında basına yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz Cuma günü ve Cumartesi gününün yarısını Azerbaycanlı ve Ermenistanlı mevkidaşımız ile burada geçirdik. Putin’in girişimleriyle önemli bir anlaşmaya varıldı” hatırlatmasında bulundu

"Ateşkes kurallarına tam olarak uyulmuyor"

Daha sonra Ermeni mevkidaşına hitaben konuşan Lavrov iki ülke tarafından imzalanan ateşkes mutabakatına işaret ederek, "Ateşkes kurallarına tam olarak uyulmuyor" dedi.

"Anlaşmaların tam olarak uygulanmasını bekliyoruz”

Lavrov, “Savunma Bakanları’nın da dahil olduğu Azerbaycanlı mevkidaşımız ve sizinle üçlü formatta yaptığımız anlaşmaların tam olarak uygulanmasının sağlanmasını bekliyoruz” dedi.

Ermenistan Dışişleri Bakanından asılsız suçlama

Lavrov’un kritik ateşkes anlaşmasından sonra kendilerini savunan Ermenistan Dışişleri Bakanı Mnatsakanyan, ateşkesin Azerbaycan tarafından bozulduğunu iddia ederek, ateşkes kurallarının takip edilebilmesi için bir gözlem mekanizmasının oluşturulması gerektiğini söyledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/238736/lavrov-daglik-karabagda-ateskes-kurallarina-uyulmuyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.