Musiki Muallim Mektebi Azerin’i ağırladı

Mamak Belediyesi, Musiki Muallim Mektebi Sohbetleri programında Azerbaycanlı sanatçı Azerin’i ağırladı.
Büşra Bayrak
|
12 Ekim 2020, Pazartesi - 13:31
Musiki Muallim Mektebi Azerin’i ağırladı

Mamak Belediyesi’nin sosyal medya programı “Musiki Muallim Mektebi Sohbetleri” birbirinden kıymetli isimleri Mamaklılar ile buluşturmaya devam ediyor.

Serdar Tuncer’in harika sunumuyla Mamak Belediyesi sosyal medya ve YouTube hesaplarından canlı yayınlanan sohbetin bu haftaki konuğu Azerbaycanlı sanatçı Azerin oldu.

Azerbaycan - Ermenistan meselesine ilişkin açıklamalarda bulunan Azerin şu günlerde dillerden düşmeyen Çırpınırdın Karadeniz türküsünü de canlı yayında seslendirdi.

“Azerbaycan bayrağını Karabağ’da asılı görerek de bu türküyü söyleyeceğiz”

 Çırpınırdın Karadeniz türküsünün yaşanan olaylardan dolayı hep hüzünle dinleyip söylendiğini belirten Serdar Tuncer, “ İnşallah Azerbaycan bayrağını Karabağ’da asılı görerek de Çırpınırdın Karadeniz türküsünü coşkuyla söyleriz ve dinleriz” dedi.

Mücadelenin zaferle sonuçlanacağına inandığını söyleyen Serdar Tuncer, düşüncelerini şöyle ifade etti:

“Azerbaycan haftalardır yüreğimizi yakan haberlerle çalkalanıyor bazen bir umutlanıyoruz hadi olacak diyoruz bazen şöyle en son bir ateşkes çok içimize sinmedi. Müslüman kazandığı vakit bir ateşkes ilan ediliyor ve bugün gelen haberle bir kez daha içimiz yandı. Niyazım o ki bir gün Azerbaycan bayrağını Karabağ’da asılı görerek de biz Çırpınırdın Karadeniz’i söyleriz ve dinleriz. Niyazımız, umudumuz, duamız o. Turan elde Türk’ün şanlı bayrağını asılı görerek de söyleriz ve dinleriz. Yani hep hüzünle değil bir günde coşkuyla inşallah o günleri göreceğiz.“

“Çırpınırdın Karadeniz’i hiçbir zaman buruk söylemedim”

Azerbaycan bayrağının, Türk’ün bayrağının Karabağ’da dalgalanacağına inandığını belirten Sanatçı Azerin, Tuncer'e şu sözlerle yanıt verdi:

"Ben Çırpınırdın Karadeniz’i yıllardır dünyanın muhtelif sahnelerinde söyledim. Ama Çırpınırdın Karadeniz’i hiçbir zaman buruk söylemedim. Ben inanıyorum ki biz Azerbaycan bayrağını Türk’ün bayrağını Karabağ’da asacağız. Tabi bazen insanız duygularımıza hakim olamayabiliyoruz. Biraz da kadın olunca tabi ki kövreklik de var. Ama ben bambaşka bir münasebetim var Çırpınırdın Karadeniz’le. Çünkü ben Çırpınırdın Karadeniz’in tarihini ne zaman yazıldı nasıl ortaya çıktığını Şair Ahmet Cevat’ın hayatını, onun mücadelesini bestekarımız Üzeyir Bey’in hayatını onun mücadelesini yani bu mütefekkirlerin hayatını ve mücadelesini bildiğim için her zaman düşündüm ki onların yaşadıklarının onların gördüklerinin yanında bizimkisi bir zerredir. Onun için tam ileri yüksek ruhla Çırpınırdın Karadeniz inşallah Karabağ’da seslenecek."

http://www.ankaramasasi.com/haber/238759/musiki-muallim-mektebi-azerini-agirladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.