Kremlin: “Taraflardan gelen ateşkes ihlallerine dair raporlar inceleniyor”

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Dağlık Karabağ’daki ateşkes ile ilgili Azerbaycan ve Ermenistan taraflarının kendilerine sunduğu raporları incelediklerini açıkladı.
IHA-20201012AW137644
|
12 Ekim 2020, Pazartesi - 13:50
Kremlin: “Taraflardan gelen ateşkes ihlallerine dair raporlar inceleniyor”

Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanları, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un arabuluculuğunda görüşme gerçekleştirmiş, uzun süren toplantının ardından taraflar ateşkes kararı almıştı. 

Ateşkes ilanının ardından Ermenistan Azerbaycan topraklarına yönelik saldırılarına devam ederken, ateşkesin bozulmasından endişe eden Moskova tarafından açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Kremlin Sözcüsü Dimitry Peskov Dağlık Karabağ’daki ateşkes sürecine dair yaptığı açıklamada, ateşkes kararını takdir ettiklerini söyledi. 

"Düşmanlıkların tamamen bir kenara bırakılması ve gelecekte olası çatışmaları önlemek için sorunun siyasi ve diplomatik yollarla çözülmesi sürecine geçmek üzere atılan ilk adımda varılan anlaşmanın uygulanmasının son derece önemli olduğuna inanıyoruz." diyen Peskov, "Kremlin bölgedeki durumu yapından takip ediyor. Her iki taraftan da gelen ihlallere dair ateşkes raporlarını inceliyoruz” ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/238794/kremlin-taraflardan-gelen-ateskes-ihlallerine-dair-raporlar-inceleniyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.