Almanya'da dev Floyd protestosu

Ankara Masası
|
06 Haziran 2020, Cumartesi - 18:02
Almanya'da dev Floyd protestosu

Almanya’da ırkçılık karşıtı dev protesto

Almanya’da, ABD’nin Minnesota eyaletinde polis şiddeti sonucu yaşamını yitiren George Floyd için ırkçılık karşıtı gösteri düzenlendi.

Köln kentinde düzenlenen gösteriye binlerce kişi katıldı. Göstericiler “Nefes alamıyoruz”, “George Floyd için adalet”, “Suç ortağı olma”, “Irkçılık öldürür” yazılı pankartların yanı sıra George Floyd’un fotoğraflarını taşıdı.

Deutz limanı önünde yapılan gösteride konuşmacılar başta ABD olmak üzere Avrupa’da artan ırkçılığa tepki gösterdi.

Almanya’da son zamanlarda gerçekleşen ve can kaybıyla sonuçlanan ırkçı saldırılara da dikkat çeken konuşmacılar, ırkçılığa karşı daha etkili mücadele yapılması çağrısında bulundu.

Gösteriye katılan IG BAU Sendikası Sekreteri Erman Oran, “ABD’deki polis şiddetini protesto etmek için on binlerce insanla Köln Deutz meydanındayız. Yaşanan olaylar ilk değil ve son olmayacağı belli. Ancak burada slogan atan insanlar biz bir aileyiz diyerek birlikte mücadelenin devam edeceğini gösterdiler” dedi.

İnsanların farklı muamele görmelerinin haksızlık olduğunu düşündüğü için protesto gösterisine katıldığını söyleyen Pascal Noth ise, “Amerika’da veya burada insanların suç olmayan şeyler için bile saldırıya uğramaları kabul edilemez. Politikacıların durumu görmeleri için geldim buraya” şeklinde konuştu.
Geniş güvenlik önlemleri alan polis ise sık sık kalabalığa sosyal mesafe uyarısı yaptı.



http://www.ankaramasasi.com/haber/23905/almanyada-dev-floyd-protestosu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.