Destici’den dokunulmazlık yorumu Devlete parmak sallamanın karşılığı olacaktır

Ankara Masası
|
06 Haziran 2020, Cumartesi - 23:10
Destici’den dokunulmazlık yorumu Devlete parmak sallamanın karşılığı olacaktır

Destici: (3 milletvekilinin vekilliğinin düşürülmesi) “Yapılan işlem anayasaya da uygundur, yasalara da uygundur, Meclis iç tüzüğüne de uygundur.”

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, milletvekili de olsa, kanunların hiç kimseye suç işleme özgürlüğü vermediğini söyledi.

Destici,” Hele terörle terör örgütüyle iç içe olmak, terör eylemlerini desteklemek, terörist cenazelerine katılmak, terör örgütünün toplantılarına, gösterilerine katılıp oradan devlete, millete parmak sallamak, devletin varlığına, ülkenin bütünlüğüne kastediyorsanız elbette ki bunun bir karşılığı olacaktır." dedi.

Destici, partisinin İstanbul İl Başkanı Yaşar Sayan'ın kızının nikah şahitliğini yapmak üzere geldiği Beykoz Belediyesi Nikah Salonu çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

"Yargı kararını vermiş, Meclis de gereğini yerine getirecek"

CHP ve HDP'li 3 milletvekilinin vekilliklerinin düşürülmesi konusunu değerlendiren Destici, Anayasa'ya göre hiçbir hak ve hürriyetin devletin bağımsızlığı, bütünlüğü ya da laik Cumhuriyet yapısına karşı olamayacağına dikkati çekti. Destici, PKK terör örgütünün devletin varlığına ve ülkenin bütünlüğüne meydan okuduğunu, bölücü olduğunu, 30 yıldan fazla süredir Türkiye'de terör eylemleri gerçekleştirdiğini hatırlattı.

Destici, "Peki nasıl oluyor da milletvekili sıfatını kazanmış birisi PKK terör örgütünün sözcülüğünü yapabiliyor?" diye sordu. Destici, şöyle devam etti:

"PKK terör örgütü veya başka bir terör örgütüyle ilişki kuracak, onun üyesi pozisyonunda olacak, ona her türlü yardım yataklığı yapacak, sözcülüğünü yapacak, peki Türkiye Büyük Millet Meclisi de bunu seyredecek mi? Elbette seyretmeyecek. Seyrederse suç olur. Onun için yargı kararını vermiş, kararını kesinleştirmiş ve ondan sonra Meclis'e gelmişse elbette ki Meclis de bunun gereğini yerine getirecek ve iç tüzüğün 136. maddesini işletecek ve orada okunarak bunların milletvekillikleri sona erecek ve nitekim de öyle oldu. Şimdi burada yargının aldığı kararı eleştirebiliriz, beğenmeyebilirsin. Sen farklı yorumlayabilirsin, o farklı yorumlayabilir ama hepimiz uymakla yükümlüyüz. Beğenseniz de beğenmeseniz de mevcut yasalara ve anayasaya herkesin uyması gerekir. Dolayısıyla da burada yapılan işlem anayasaya da uygundur, yasalara da uygundur, Meclis iç tüzüğüne de uygundur. Hatta gecikmiştir."

"Kanunlar hiç kimseye suç işleme özgürlüğü vermez"

BBP Lideri Destici, HDP'li milletvekilleriyle ilgili şu anda başka fezleke dosyaları da olduğunu, bunların bekletilmeyip gereğinin ivedilikle yapılması gerektiğini söyledi.

Bu konuyu daha önce de gündeme getirdiklerine işaret eden Destici, şöyle konuştu:

"Aynen HDP'nin şu anda kapatılmayı yüzde 100 hak ettiği gibi nasıl farklı saiklerle ve sebeplerle anayasaya ve yasalara aykırı olarak, anayasa ve yasalar yok sayılarak kapatılmıyorsa onun hakkında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kapatma davası hangi saiklerle açılmamışsa bize göre iki sene ya da bir sene bekletmeler de aynı saiklerle olmuştur. Dolayısıyla biz bu saiklerin hiçbir geçerliliği olmadığını, bundan sonra bekletmeden anayasa veya yasaların, iç tüzüğün amir hükümlerinin uygulanmasını istiyoruz. Çünkü beklettiğinizde karşı taraf ne diyor? 'Niye beklettiniz o zaman?' diyor. Bu soruyla da hiç kimsenin karşı karşıya kalmaması lazım. Devlet milletvekili de olsa, kanunlar hiç kimseye suç işleme özgürlüğü vermez. Hele terörle terör örgütüyle iç içe olmak, terör eylemlerini desteklemek, terörist cenazelerine katılmak, terör örgütünün toplantılarına, gösterilerine katılıp oradan devlete, millete parmak sallamak, devletin varlığına, ülkenin bütünlüğüne kastediyorsanız elbette ki bunun bir karşılığı olacaktır."

CHP'ye "HDP" eleştirisi

Kürsü dokunulmazlığı hariç milletvekilleriyle ilgili dokunulmazlıkların kaldırılmasını daha önce de söylediklerini anlatan Destici, bu işlem yapılırken milletvekilliğinin yasama işlerini tam anlamıyla hür bir şekilde yapabilmesi için hassasiyetin de kaybedilmemesi gerektiğini dile getirdi.

Destici, HDP'li milletvekillerinin Kürt oldukları için vekilliklerinin düşürüldüğü yönünde bir "kara propaganda" yapıldığını vurguladı.

CHP’nin HDP dilini bırakmasını tavsiye eden Destici şunları söyledi:
" HDP ile Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni çalışamaz hale getirmek ve HDP'nin diliyle muhalefet yapmak, HDP'nin diliyle bu süreçleri eleştirmek, 'Faşizme karşı omuz omuza' veya birtakım milletvekillerinin ağzına yakışmayacak sloganları orada söylemek HDP ile birlikte, o zaman CHP şunu yapıyor: 'Siz HDP ile birliktesiniz.' diyenlere haklılık payı çıkartıyor. Onun için CHP'nin net bir şekilde HDP ile arasına bir çizgi koymasını bekliyoruz, eğer HDP bu kafayla giderse, yani terör örgütüne destek vermeye, CHP'ye tavsiyemiz budur: Muhalefetinizi HDP'den bağımsız yapın."

HDP'ye de PKK ile aralarına mesafe koymalarını öneren Destici, halkın ve Türkiye'nin partisi olması halinde HDP ile muhataplık ilişkisine girebileceklerini sözlerine ekledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/23954/desticiden-dokunulmazlik-yorumu-devlete-parmak-sallamanin-karsiligi-olacaktir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.