Sahte içkiden 4 günde 5 şehirde 31 kişi hayatını kaybetti

İzmir'de sahte içkiden zehirlendiğini belirterek hastaneye başvuranlardan 6'sının daha yaşamını yitirmesiyle ölenlerin sayısı 16'ya çıktı.
aa:text:20201012:22658374
|
12 Ekim 2020, Pazartesi - 16:06
Sahte içkiden 4 günde 5 şehirde 31 kişi hayatını kaybetti

Alınan bilgiye göre, metil alkol zehirlenmesiyle hastaneye kaldırılan 6 kişi daha hayatını kaybetti. Ölenlerin cenazeleri, otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumuna götürüldü.

İzmir'de sahte içkiden can kaybı 16'ya çıktı

Metil alkol zehirlenmesi şüphesiyle 9 Ekim'den bu yana hastaneye başvuranlardan ölenlerin sayısı 16'ya yükseldi. Hastanelerde 18 kişinin tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

Soruşturmalarda 12 kişi gözaltında

Yürütülen soruşturmalar kapsamında gözaltına alınan kişi sayısı 12'ye ulaştı.

Sahte içki ürettiği belirlenen zanlılardan bazılarının yakalanma olasılığına karşı edindikleri etil alkolün ambalajına "dezenfektan" etiketi yapıştırdığı iddia edildi. Kaçak yollarla üretilen ve zehirlenmelere neden olan sahte içkilere de dezenfektan kaynaklı metil alkol karışmış olabileceği belirtildi.

İzmir'de yılbaşından bu yana 58 ton sahte içki ele geçirildi

Bu arada 1 Ocak'tan bu yana İzmir'de, 8 tonu bu hafta içinde yapılan operasyonlarda olmak üzere 58 ton sahte içki ele geçirildiği bildirildi.

Mersin'de 5 kişi sahte içkiden öldü

Mersin'de de sahte alkolden dolayı 5 kişi hayatını kaybetti. Edinilen bilgiye göre, kentte son günlerde çok sayıda kişi sahte alkol zehirlenmesi şüphesiyle hastanelere başvurdu. Mersin Şehir, Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan 11 kişiden S.A. ve İ.Ü. ile Erdemli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan iki kişiden A.O'nun da aralarında bulunduğu 5 kişi hayatını kaybetti. Halen sahte alkol zehirlenmesinden dolayı 10 kişinin tedavilerinin kentteki çeşitli hastanelerde sürdüğü belirtildi.

Bodrum'da da sahte içkiden 2 kişi yaşamını yitirdi

Öte yandan Bodrum’da da sahte içkiden zehirlendikleri iddia edilen 2 kişi hayatını kaybetti.

Bodrum Devlet Hastanesine kaldırılan 74 yaşındaki İbrahim Yanık ile Bodrum'da özel bir hastaneye kaldırılan 66 yaşındaki Semran Başkurt adlı vatandaşlar kurtarılamadı. Kesin ölüm sebeplerinin tespit edilmesi için Yanık ve Başkur’un cenazeleri Muğla Adli Tıp Kurumuna yollandı.

İstanbul'da 1 kişi sahte alkolden yaşamını yitirdi

İstanbul Kartal'da ise avukat Hakkı Oğuzhan Şahinoğlu (36) sahte içki nedeniyle zehirlenerek hayatını kaybetti. 

Böylece son 4 günde İstanbul, Kırıkkale, İzmir, Muğla ve Mersin'de sahte içkiden ölenlerin sayısı 31'e yükseldi.


http://www.ankaramasasi.com/haber/240157/sahte-ickiden-4-gunde-5-sehirde-31-kisi-hayatini-kaybetti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.