Paşinyan'dan Türkiye'ye suçlama

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan-Ermenistan çatışmalarında Türkiye'nin parmağı olduğunu iddia ederek "Türkiye çatışmalara katılmaya hazır olduğunu göstermeseydi, bu savaş başlamazdı" dedi.
Ankara Masası
|
13 Ekim 2020, Salı - 00:45
Paşinyan'dan Türkiye'ye suçlama

Moskova'da gerçekleşen Ermenistan-Azerbaycan görüşmelerinin ardından alınan ateşkes kararını bozan Ermenistan'ın Başbakanı Nikol Paşinyan, Türkiye'ye yönelik küstah suçlamalarda bulundu.

Türkiye'nin bölgedeki çatışmalara katılma isteğinin olduğunu belirten Paşinyan, "Türkiye tam olarak çatışmalara katılma isteğini göstermeseydi bu savaş başlamazdı ve sonuçta Türkiye de savaşın içine tamamıyla çekilmemiş olurdu, bu açıkça ortada. Hepinizin dikkatini, çatışmaların Türk-Azerbaycan ortak askeri tatbikatlarının devamı olarak başladığına çekmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

"Türk İmparatorluğu'nu yeniden canlandırma"

Bakanlar Kurulu basın dairesinin sözlerini aktardığı Paşinyan, "Türkiye'nin Karabağ sorununa katılımı ve savaşı kışkırtması aleni. Üstelik bu sadece ortaklarımıza sunduğumuz gerekçelerle değil, en aleni şekilde yapılan açıklamalarla da kanıtlanmıştır" ifadelerini kullandı.

Paşinyan, "Olup bitenler, Türkiye'nin Akdeniz'de, Suriye'de, Irak'ta, Yunanistan ile ilişkilerinde, Kıbrıs'la ilişkilerindeki politikası bağlamında değerlendirilmeli. Ve bu kesinlikle Türk İmparatorluğu'nu yeniden canlandırmayı amaçlayan bir politika" ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/242173/pasinyandan-turkiyeye-suclama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.