Bakan Çavuşoğlu'ndan İsveçli mevkidaşına tepki

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Siz kimden aldığınınız yetki ile Türkiye’nin Suriye’den çekilmesini istiyorsunuz, ya da Türkiye’yi uyarıyorsunuz?” diyerek İsveçli mevkidaşına tepki gösterdi.
Ankara Masası
|
13 Ekim 2020, Salı - 16:07
Bakan Çavuşoğlu'ndan İsveçli mevkidaşına tepki
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde ile bir araya geldi. İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde’nin “Türkiye’yi Suriye’den çekilmesi için uyarıyoruz” sözlerine cevaben konuşan Bakan Çavuşoğlu, mevkidaşına tepki gösterdi.
"Siz kimden aldığınınız yetki ile Türkiye’nin Suriye’den çekilmesini istiyorsunuz, ya da Türkiye’yi uyarıyorsunuz?" diye soran Çavuşoğlu, "Suriye’deki rejim, İsveç ya da Avrupa Birliği'ne böyle bir yetki mi verdi? Biz her katıldığımız toplantıda, Soçi, Astana, Cenevre toplantılarında İdlib ile ilgili ortaya çıkan tüm metinlerde bir şeyi vurguluyoruz. Suriye’nin sınır ve toprak bütünlüğü. Biz Suriye’yi bölmek istemiyoruz. Ama siz Suriye’yi bölmek isteyen PKK’lılara destek olmak için Türkiye’ye 'çekil' diyorsunuz. Uluslararası hukukta bu var mı?" ifadelerini kullandı.
Çavuşoğlu şöyle devam etti: "Peki 'İdlib’den de çekil' diyor musunuz Türkiye’ye, ya da DAEŞ’den temizlediğimiz bölgelerden 'çekil' diyor musunuz Türkiye’ye, hayır. Neden? Çünkü İdlib’den çekilsek 3 milyon daha mülteci Türkiye’ye gelecek oradan da Avrupa’ya gidecek. Nereden çekilmemiz lazım? PKK’dan temizlediğimiz alanlardan Türkiye’nin çekilmesi lazım. Şimdi kimin adına bir kere uyarıyorsunuz? Bu birincisi. İkincisi, neden 'O bölgelerden çekil Türkiye' diyorsunuz?" 
http://www.ankaramasasi.com/haber/244190/bakan-cavusoglundan-isvecli-mevkidasina-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.